Seboreik Dermatit Tedavisi 2

Seboreik Dermatit Bölüm 2

Tedavide dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biriside seberoik dermatit yada yağlı egzama hastalığına birçok hastalığın eşlik etmesi yada belirtileri aynı olsabile başka bir hastalığı taşımasıdır. Bu hastalıkların septomları (belirtileri) aynı olsa da farklı hastalıklardır ve farklı tedavi ilaçları ve yöntemleri uygulanmalıdır.




Çok önemli bir noktayı açıklamak gerekirse ; Seboreik Dermatit hastalarının %80 oranında dermatit sorununa eşlik eden başka bir hastalığının da olması ve hastanın bunun farkında bile olmamasıdır.  Genelde saç yada deri mantarları bu konuda en sık rastlanılan durumlardır. Hastanın kendisini sadece dermatit zannetmesi ve beraberinde taşıdığı diğer hastalığı için bir şey yapmaması nedeninden bir türlü şifa bulamaması ile sonuçlanmaktadır.
Bunun temel nedeni dermatitin vücudun savunma mekanizmasını sürekli zayıflatması ve diğer hastalıklara açık kapı bırakmasıdır. Bu bağlamda dermatitli bir kişi çok kalay bir şekilde diğer mikrobiyal hastalıklarıda kapabilmektedir.

Önerdiğimiz yöntemin etkin olabilmesi için ilk önce eşlik eden hastalıklar olup olmadığı anlaşılmalı ve bu yönde tedavi uygulanıp sorunların tümünün ortadan kalkması gerekir.

Hastanın ilk yapması gereken kendi sorunun ne olduğunu tam anlamaktır. Bunun için ilk önce bir uzman hekime gitmelidir. Doktora gittiği zaman hasta hikayesini tam anlatmalıdır.

Yani hastalığının ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını, belirtilerinin ne olduğunu , daha önce kullandığı ilaçlar varsa bunların tam isimlerini ve ne kadar süre kullanıldığını, nasıl sonuçlar aldığını eksiksiz bir biçimde anlatmalıdır. Daha sonra ailesinde başkasında da aynı hastalık olup olmadığını, kronolojik bir rahatsızlığı olup olmadığını ve sürekli kullandığı bir ilacın olup olmadığını söylemeli, hekimin soracağı sorulara cevap vermelidir. Sonra hastalığının ne olduğunu ve hastalığının bilimsel adını tam öğrenmelidir.
Doktor hasta hikayesi ve belirtilere bakarak, gerekiyorsa hastalığı daha iyi teşhis koymak için gerekli testleri isteyebilir, daha sonra uygun tedaviyi ve ilaçları yazar. Eczaneden ilaçları alırken nasıl kullanılacağını tam öğrenin ve ilaçları doktorun yazdığı şekilde yarım bırakmadan tedaviyi tamamlayın.

Buraya kadar normal bir işleyişi genel olarak anlatmaya çalıştım. Şimdi seboreik dermatit yada halk dilinde yağlı egzama şikayeti ile neler yapılacağını açıklayayım. Bir dermotoloji uzman doktoruna ( deri ve zührevi hastalıklar hekimine) gidin yukarıda belirttiğim gibi dertlerinizi anlatın , doktordan hastalığınızın ne olduğunun tam adını öğrenin ve yazdığı reçetedeki tedaviyi uygulayın. Hastalığınız geçmemişse yine aynı doktora gidin ve önceki yazdığı ilaçların kutularını da götürün ve sorunu anlatın. Bu aşamada doktorunuz istememişse bile başka sorunların olup olmadığını anlamak için doktora hastalığı ile ilgili uygun testleri (genelde alerji, doku, kan ve idrar testi) yaptırmak istediğinizi söyleyin ve sonuçlarına göre hekim yönlendirmesini uygulayın.

Testleri yaptırdınız , sonuçlarda hastalık çıktı , çıkan hastalığın tedavisini uygulayın. Sonuçlar temiz çıktı ama saçınızda doktor dermatit var dedi. Bu aşamada şunu söyleyeyim dermatit hastalıklarının ağrı kesici gibi bir tane iç geçsin bir daha çıkmasın gibi bir ilacı yok , zaten öyle olsa uzun uzun bunları yazmam gidin şu ilacı kullanın derim.

Eğer dermatitinize eşlik eden başka bir deri hastalığınız varsa ve doktorunuzun verdiği ilaçlar işe yaramamışsa içeriğinde %0,04 KlorheksidinDiglukonad içeren kremleri yada benzer etki gösteren geniş spektrumlu ürünleri kullanabilirsiniz. Bu kremler cilt rahatsızlıklarında ikincil enfeksiyonlara sebep olan mikroorganizmaların da oldukça etkilidir.

KlorheksidinDiglukonad vb. etken madde içeren kremleri prospektüse uygun kullandınız ve artık ikincil enfeksiyon yada başka bir mikroorganizmanın neden olmadığından eminsiniz ve hastalığınızın dermatit olduğunu biliyorsanız !  "elma sirkesi + çörekotu yağı + sarımsak yağı" olan yöntemi makalede yazdığı gibi uygulayın.



Yazılan ilaçlar ve ne anlama geldiği konularını da kısaca anlatayım. Öncelikle ilacın üstündeki markanın yada jenerik ismin bir önemi yoktur. Önemli olan etken madde ismidir. Bir örnek vermek gerekirse ketoral, nizoral, konazol... bunların hepsi aynı ilaçtır sadece paketi farklıdır önemli olan altında yazan etken madde ismi yani "ketokonazol" bilimsel adıdır.
Yazılan ilaçlardaki terimlerin anlamları (bilimsel dil latince olduğundan (Türkçe 'ne sahip çıkmazsan böyle alelemin lisanını kullanırsın) karşılıkları
-Bu arada konu ile alakası yok ama Türkçe menüsü olmayan yada Türkçe kullanma kılavuzu içermeyen hiç bir ürünü (Besin takviyesi, kozmetik, oyun, telefon, televizyon, yazılım, donanım, bilgisayar ....) satın almayın !

Antifungal = Mantar ilacı
Antimikrobiyal = Mikrop öldürücü
Antiviral = Virüs ilacı
Antibacterial = Bakteri ilacı
Antibiotics = Antibiyotik
gibi...
Bu aşamada sorununuz sadece (sadece denilmesinin bir nedeni var tabiki) dermatitse yani hormonel vs. bir rahatsızlığınız yoksa hormon ilacı, kortizon, streoid ve türevlerini kullanmayın.

...DEVAMI İÇİN :
Seboreik Dermatit Bölüm 2
Seboreik Dermatit Bölüm 3
Seboreik Dermatit Bölüm 4
Seboreik Dermatit Bölüm 5
Seboreik Dermatit Bölüm 6

Sayfalarından paylaşımların devamını takip edebilirsiniz.

İstediğiniz her türlü bilgiyi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Mesajlarınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra görünür olacaktır ve en kısa zamanda cevaplanmaya çalışılacaktır.

Lütfen diğer bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.
Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.
Herkese şifalar dilerim.
Saygılarımızla...

Yorumlar

  1. Bu cümle ile herşeyi anlatıyorsunuz hocam.

    YanıtlaSil
  2. Adsız19.1.13

    ya vallahi bezdim ya yorumları okuyorum milletinki bir haftada geçiyo 29 gün olmuş! ben tedaviye başlayalı... anlamıyorum yaa bir azalıyo bir beliriyo saçımı kazıtsam iyi hoşta burun kenarlarım geçmediyse o nasıl geçecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ayda belirgin bir iyileşme olması lazımdı, gözüken üç ihtimal var birincisi eşlik eden başka bir hastalık ta olabilir, sizin sorununuz s. dermatit dışında belirtileri aynı başka hastalık da olabilir yada tevaviye yanıt vermiyor olabilirsiniz.
      Burun çevresi genel yorumlardan ortaya çıkan sonuç en geç iyileşen bölge, geçmiş olsun.

      Sil
  3. Adsız19.1.13

    Sevgili webseyyahı,
    Öncelikle bulunduğunuz yerden, işini gücünü bırakıp yaşadığınız tecrübeyi bu kadar uzun ve nitelikli bir makale ile bizlere sunduğunuz için teşekkür ederim. Açıkçası ben okuduktan sonra uzun bir süre hergün düzenli olarak yapılan yorumları ve onlara interaktif dönüşlerinizi takip ederek nihai kararımı da insanların gördüğü faydalarını yazmaya başladığını okuyunca verdim. Uygulamayı tamamlayıp etkisini ve sonucu konusundaki kati görüşümü yaşamadan yazmak istemedim. Yağları belirttiğiniz ölçüde ilk 8 gün her gece, sonlara doğru ise sadece 1 gün ara verecek şekilde toplam 11 gün uyguladım. Zaten yaklaşık 6.günden sonra gözle görülür bir düzelme sağlamıştım ama yarım bırakmadım. Şu an için tedaviyi sonlandırmamın üstünden yaklaşık 3 hafta geçti. Seboreik dermatitten tamamen temizlendim diyebilirim. Ve bu benim için en önemli kazançtır. Söylediğiniz gibi belirtilerini az da olsa gözlemlemeye başlarsam bir kür daha uygular bunu da 5,6 ayda bir yapmaya da hiç erinmem :). Sorunumu en azından bu seviyeye indirgemeye yardımcı olduğunuz için allah sizden razı olsun.Bunun yanında aslında çok da önemli olmayan ama bir yandan da korktuğum şeyler var,bunlar için ne düşünürsünüz acaba?
    1.Tedaviyi alın bölgeme de sıçradığı için o bölgeyede uygulamıştım. Şimdi o bölgede hafif bir kuruluk ve ince bir döküntü var. Seboreik gibi değil,sanki sirke kurutup yormuş gibi. Bu geçici ve sonradan kendini toparlayacağı bir durum olabilir mi, yoksa ben yanılıyormuyum tam da seboroik kalıntısı mı sizce?
    2.Saçım temizken bile kaşınırdı seboreikle uğraşırken.Şimdi seboreik gitti ama kaşıntı hala devam ediyor. Çok önemsemiyorum,doğru mu yapıyorum sizce?
    3.Tüm bunlara rağmen sizce beklemeden bir kür daha uygulamam gerekir mi?
    4.Tedavi süresince ve bittikten sonrada marketlerde satılan bildik bir markanın kepeğe özel çeşidini kullanıyorum.içeriğinde zinc prition bulunmakta.Bu sizin belirttiğiniz çeşitlerle uyuşuyor zannediyorum.sizce şampuan konusunda yine aynı çeşitlerimi kullanmalıyım, yoksa artık kepek serilerini bırakabilir miyim. Bilirsiniz saçı çok fazla kurutup ağırlaştırıyorlar.
    5.Son olarak saçımdan sarımsak kokusu 3 hafta geçmesine rağmen gitmedi.Önce pek üstünde durmadım geçer dedim ama aynı kokuyu eşimde farkedince acaba geçmeyecek mi diye düşündüm? Sizde de uzun zaman koku devam etti mi acaba?
    Her şey için tekrar teşekkürler. Melis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, faydası olduğuna sevindim.
      1- büyük ihtimal sirkenin peeling etkisi kurutmuş nemsiz kalan bölgede ölü deri dökülüyordur, mesajınızın tamamından anladığım kadarıyla cildiniz nem kaybetmiş ve kurumuş, kendiliğinden normale döner ama zaman alır. tavsiyem yağlandırmadan nemlendiren bir krem kullanmanız yönündedir. cildin dengesini daha çabuk kavuşmasına yardımcı olur.
      2- kaşıntı devam etmesi 2 nedenden olabilir birincisi öncedende dedğim gibi cildiniz hala uygun dengeye kavuşmamış bunu saçınız ıslakkende yani duştan çıkınca kaşınmıyor ama kurudukça kaşınmaya başlıyorsa böyledir, ikincisi diğer etkenlerdir (alışkanlık , stress vs..)
      3-şu aşamada önermem önce biraz kepeklenme olsada cildin dengesini bulmasını bekleyin
      4-bence şampuanada tedavi bittikten sonra ara verin saç derisini çok kurutuyor zaten sizin cildinizde s. dermatit genel olarak geçmiş. şampuan başka markada olabilir cildinize göre değişir.
      5-koku konusunda , evet sarımsak kokuyor ve doğası böyle, ben şöyle yapmıştım , banyo sonrası sürülen saç bakım kremleri var (markasını hatırlamıyorum ama hair mask yada harbel mask diye geçer) onu kullanmıştım. yıpranmış saçları onarsın diye kokuyuda giderdi. ama sanırım saçlarınız uzun o nedenden merak etmeyim biraz zaman alsada kendiliğinden geçecektir.

      geri bildirim için, tedaviyi anlayarak uyguladığınız için teşekkürler.
      İşte bukadar inatçı ve yavaş iyileşen bir hastalık. bazı vakalarda gelen yorumlardan anladığım kadarı ile o kadar ileri safadaki 1 ayda anca tepki veriyor ve bazende sizin ki gibi hastalık bitince cildin dengesini bulması biraz zaman alıyor.

      Sil
  4. Adsız22.1.13

    İki gün ara ilə kullanıyorum.İlk gün çok güzel netice ile karşılaşdım bitdi dedim,kabus ama bitmemiş devam ediyorum.Te0şekkür ediyorum,umarım hepden biter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli aynı türde mesajlar geliyor genel olarak bu hastalık 1-2 günde geçmiyor.
      Umarım faydası olur.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedef farklı bir hastalık, işe yarar mı bilemiyorum denemek lazım.
      Birde hastalığınızın ne olduğunu bilmiyorsanız mutlaka bir uzman hekime göstermenizi tavsiye ederim.geçmiş olsun.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçları bende bilmiyorum sanki bir dene bakalım ya tutarsa olmuş. Tek anlamadığım dr ların hastalığı teşhis etmesi gerekirdi, olmadı doku testi vs. yapmaları ve teşhisi koymaları gerekirdi. Malum bizde bilmiyorum yok, ya bir ilaç ver olmazsa yine gel yada özel muhaneme gel bir daha bakalım. aynı kazıkları bende yedim. Bilmiyorum tabi kimseye bunu kesin deneyin sizde kesin işe yarar demedim. Kullanıcı yorumları yukarıda karar sizin. Umarım şifa olur. Ama hastalığınızın ne olduğunu öğrenmeniz faydalı olacaktır. Geri bildirim diğer kullanıcılar için önemli oluyor.
      geçmiş olsun.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  7. Adsız30.1.13

    Gudem~
    Merhaba,4 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum.kullanmadığm ilaç şampuan kalmadı elma sirkesini saçlarım parlasin diye uygulardim en kısa sürede sizin yönteminizi deneyip sonuçları paylaşacağım ancak benim şöyle bir sorunum var saçlarim çok uzun ve eczanelerden aldığım şampuanlar malesef saçımı taranmaz hale getiriyor.bu uygulama sonrası önereceğiniz bir şampuan olabilir mi şu anda piyasada bulunan şampuanlardan kullanıyorum ve malesef saç derime pek iyi gelmiyor.
    Verdiğiniz bilgilerden dolayı şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekte her insan eşsizdir dolayısıyla her kişiye uygun şampuanda farklı oluyor. Benimde saçlarım uzun sayılır. ben kömür katranı içeren şampuanla bebek şampuanı kullanıyorum. size tavsiyem ne kadar naturel okadar iyi.
      umarım sizede şifa olur.

      Sil
    2. Adsız30.1.13

      Verdiğiniz bilgiler için size ne kadar teşekkür etsem azdır, ilk kürü denedim ve inanmayacaksınız ama gözle görülür azalma oldu ancak iki durumda biraz sıkıntım var bebek sampuaniyla saçlarım birbirine dolaştı (saçlarım bel boyunda) bu nedenle yine normal sampuanla yıkamak zorunda kaldım bir de su sarımsak kokusu sanki hala saclarimda. Kokuya da bir çözüm bulursam çok mutlu olacagim
      Yeniden tesekkur ederim,saygılarımla.
      Gudem~

      Sil
    3. Genel istelerde sizin görüşünüz yönünde.
      Şampuan konusu kişiye göre değiştiği için bir yönlendirme yapamıyorum ama size en uygun ve doğal olanı kullanın.
      Koku konusunda da size katılıyorum ama sarımsağın kokusu doğasında var. geçmesi biraz zaman alıyor ama merak etmeyin geçiyor. ben saç maskesi kullanmıştım kokuyu giderdi, ancak böyle bir çözüm önerebilirim.
      İşe yaramasına sevindim. Geçmiş olsun.

      Sil
  8. Selam arkadaslar yıllardır çekiyorum ama bir kaç ay önce burayı okudum bir arkadasımız ceviz yeyin falan demişti ve kepek şampuanıda kullandım etkisi biraz azaldı en azından asırı olmuyordu bu gün tedaviye basladım tabi saclarımı çok kısa kestirdigim için pek birsey anlamadım 10 gün sonra neler olacak diye yazarım

    YanıtlaSil
  9. Adsız1.2.13

    merhaba

    ben almanyada yasiyorum ve sarimsak yagi bulamiyorum.
    kendim yapsam olurmu acaba?
    senelerdir cekiyorum. bu yöntemi denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur yanlız sarımsağı doğrayıp ezmekle yağı çıkmış olmuyor, internetten bakın sarımsak yağı nasıl çıkartılır diye kendiniz yapabilirsiniz. Birde burada bile var USA germany de niye yok anlamadım ama internet üstünden mutlaka satan vardır bir araştırın , olmazsa kendiniz yapın, geçmiş olsun.

      Sil
    2. merhaba bende almanyada yasiyorum edeka ve rewede bulabilirsiniz knoblauchöl olarak sarimsak yagi ben aldim digeride schwarzkümmelöl

      Sil
  10. Adsız1.2.13

    Merhaba

    bende senelerdir bu hastaligi cekiyorum ve cok usandim cok etkileniyorum.
    disari cikamaz oluyor insan. cekiniyor sürekli aralardan yine ciktimi acaba diye.
    ben almanyada yasiyorum ve belirttiginiz sarimsak yagini bulamiyorum.
    söz ettiginiz yag safi sarimsak yagimi yoksa zeytinyag icine sarimsak katilmis seklimi. anca ondan bulabiliyorum burda.
    cörekotu yaginin icine bolca sarimsak dograyip bekletsem yani kendim yapsam olurmu acaba? lütfen bilgi verin. cok denemek istiyorum. ise yarigacagina inaniyorum. cok umutluyum.
    lütfen cevap verin.
    tsk ederim simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saf sarımsak yağından bahsediyorum. Zeytinyağı ile birlikte ben denemediğim için sonuçlarını bilemiyorum.
      cörekotu yaginin icine bolca sarimsak dograyip bekletsem yani kendim yapsam olurmu ?
      *denemek lazım , zararı olmaz faydası olur.
      umarım şifa olur.

      Sil
  11. Adsız2.2.13

    Kardeşim,bu işi içten halletmek gerek.Ben Kirpi etinin kesin çözüm olduğunu duydum.Bilmem deneyen var mı?Ama etrafımdaki birçok kişi bunu yaptı ve geçti.Ben de kirpi bulsam yiyeceğim. Bunaldım cunku.Üzerlik tohumu vs dediler onu da denedım olmadı.Sizin yöntemi de deneyeceğim inş.Ama bu bağırsak ve karaciğer hastalığı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kirpi yedim. alakası yok kimden duyduysanız. diğer söylediklerini de sorgulayın,
      bu yayına aldığım en ilginç mesaj :)

      Sil
    2. Adsız6.2.13

      Aslında doğru bir çok faktör etki ediyor bu hastalıkta bence bağışıklık sistemi,hormonlar,karaciğer,böbrek.Stres de tetikliyor.Daha çok hormonlar etkili.Zaten bize verilen o ilaçların içinde kortikosteroid var ve bu kortikosteroid esas olarak böbreküstü bezlerinden salgılanıyor.Bu hormon stres sırasında artıyor.Bu hastalığa yakalananların genelde hayatlarında bir dönem aşırı strese maruz kaldığını düşünüyorum.Daha sonra bu kortikosteroid ya da kortizol hormonu arttığında artınca bağışklık sistemini baskılayıcı özelliği ortaya çıkıyor.Yani vücut savunma alarmına geçiyor.Dediğim gibi en büyük etken hayatınızda bir döenemde uzun vadeli stres yaşamanız ve bunun sonucunda metebolinizda,vücudunuzun yağ salgısında değişimler olması.Tabi genetik yatkınlık,cilt yapısı falan da buna eşlik eden faktörler.Ben de bu hastalığı yaşıyorum ve nedenlerinin böyle olduğunu düşünüyorum.Eksiğim ya da yanlışım varsa düzeltin sonuçta sağlık bu
      Elif~saygılarımla

      Sil
  12. Adsız3.2.13

    arkadasın dediğini ben de duydum. eğer nete bakarsanız kirpi eti ve egzama diye arastırırsanız göreceksiniz.Ciğerleri temizliyormus.Aslı nedir bilmem bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi ben yemiştim önceden çok oldu sanırım 1999 yılıdıydı. bende işe yaramamış o zaman. Bilmiyorum isteyen deneyebilir.

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tamamen farazi konuşuyorum, makalede belirttiğim gibi bu hastalığa eşlik eden hastalık görünme oranı çok yüksek sizinkide öyle gibi, kullanılan malzemeler doğal olduğu için ilaç etkileşimi olmayacaktır, lakin mantar, sedef ve egzama bir aradaysa bunların hepsinden kurtulmaya çalışmalısınız. birbirlerini tetikliyor olabilir. Buda iyileşmeyi engelliyordur.
      Geçmiş olsun.

      Sil
    2. Adsız6.2.13

      Maviay geçmiş olsun.tarif ettiğin türden egzamalardan bende de var sanırım.fotografları paylaşabilirmisin?sertanyarar@hotmail.com mail adresim.bende fotoğraf çekip sana gonderebilirim....

      Sil
  14. Adsız3.2.13

    Ben de 21 yaşındayım ve 5 aydır bunla uğraşıyorum saçlarım feci biçimde seyreldi yüzümde de var alnımda ve hafif yanaklarımda.Üstelik bir bayanım ve bu beni çok rahatsız ediyor.Elma sirkesinin faydalarını diğer forumlarda da duydum inşallah faydalı olur.Bu arada çok kötü bir hastalık Allah yaşayan herkese sabır versin.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Öncelikle Allah sizen razı olsun. bu şekilde bir bilgili paylaşıp usanmadan aylarca buradaki yorumlara cevap yazıyor olmanız gerçekten müthiş birşey. Ben 24 yaşındayım yaklaşık 1 senedir saç diplerimde kaşıntı oluyordu. kızartana kadar kaşıyordum saç diplerimi. Daha sonra banyo ve deniz sonrası yanma olmaya başladı yüzümde ve sonrasında kızarmaya başladı burnumun yanları. 2 ay önce burundan estetik ameliyatı oldum 1 hafta boyunca burnumda kalıp kaldı bu egzemayı tamamen azdırdı burun kenarları (burun kanatlarının kıvrımları) pullanma kızarıklık ve kaşıntı burun üzerinde kızarıklık hafif kabarma ve yüzümdede kızarıklık hafif kabartı şeklinde devam etmeye başladı. Yarın yazdığınız ürünleri alıp kullanmaya başlamak istiyorum Sanırım sizinde burun kenarlarınızda yıllardır bu sıkıntı varmış. Bunu nasıl çözdünüz bu karışımı burun kenarlarınızdada kullandınızmı ? Allah sizden razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Teveccü etmişsiniz teşekkürler.
      Bende o derece dermatit olmuyordu. Burun çevresi çok geç iyileşiyor nedenini bilmiyorum. tedaviyi uygulayın eğer başlangıç safasındaysa iyileşme hızlı olacaktır. Saç dışındada aynı yöntem aynı uygulama yapılıyor. Umarım sizede şifa olur. Geçmiş olsun.

      Sil
  16. Gerçekten bu sizin teveccünüz. Bugün yaptıklarınızı uyguladım 1 saat sonra saçımı yıkamam gerekecek. Elimde LA ROCHE-POSAY'a ait 2 adet şampuan var 1 tanesi Kerium extra gentle diğeri Kerium DS antipelliculaire hangisini kullanabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç tipinize hangisi daha iyi uyum sağlıyorsa onu kullanın.

      Sil
  17. Dün kullandım bugün bile çok şey farketti yanaklarımdaki egzemalar geçti gibi görünüyor tabi tedaviyi bırakırsak yeniden görünebilirler. 1 hafta kadar devam edebilirmiyim tedaviye günde 1 defa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanım Süresi :
      Tedavideki en önemli kısım burasıdır. Öncelikle bunun inatçı bir hastalık olduğunu kabul edin. Tedavi süresinin kişiye göre değişebileceğini ve tedavinin düzenli kullanılması ile şifa bulacağını bilin. Kullanım süresi tamamen bu hastalığın belirtileri kaybolana kadar mümkünse her gün yada gün aşırı tekrarlanacak şekilde uygulanmalıdır. Lezyonlar ortadan kaybolduktan sonra (normalde yaklaşık 9 - 10 gün sonra) son bir kez daha aynı yöntemi uygulayın. Bir daha bu hastalık ortaya çıkmadığı müddetçe bu tedaviyi tekrarlamanıza gerek yoktur. Yani 1-2 hafta kullanılmalı ancak iyileşme yavaş ise tedavi süresi uzatılmalıdır. Hastalığın rekürren (tekrarlayan) durumlarında tedavide tekrarlanmalıdır. Tedavi 1-2 gün uygulanıp yarım bırakılmamalı ve ilk kullanımda hızlı bir iyileşme beklenmemelidir. Yağlanmada tedavi süresince azalma görünsede tedavi uygulaması bittikten sonra yavaş yavaş normale dönmektedir.

      Sil
  18. Adsız6.2.13

    hocam tedaviyi uygulayıp şampuanla yıkadıktan sonra nemlendirici krem sürmek gerekiyormu sürersek bi sıkıntı olurmu?

    YanıtlaSil
  19. Adsız6.2.13

    sayın admin bende bir defa tekrarladı demişsiniz bir daha tekrarlama oldumu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdilik sorun yok . arada yağlanıyor ama banyodan sonra kendiliğinden geçiyor.

      Sil
  20. Adsız6.2.13

    Benim de saçımda var üstelik saçlarım da seyreldi tek korkum elma sirkesi asitli olduğundan dolayı daha kötü yapması.Suyla seyreltip denesem aynı etkiyi gösterirmi acaba?
    Aylin.Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanıcı yorumları ortada, elma sirkesinin saça zararı olmaz. suyla seyretsenizde olur ama etkisi azalır.

      Sil
  21. Stockholm6.2.13

    Merhabalar ben Stockholmde yasamaktayim burada elma sirkesi oldugunu gordum fakat diger yaglari bulabilir miyim bilmiyorum..benim sorunum sac dokulmesi..21 yasindayim ve sacim gercekten cok seyrek ve yaglanma sorunu bendede var..ben sarimsak,badem yagi ve zeytinyagi suruyorum,sacimi cok kisa tutuyorum uygulamak icin ise yariyor mu o yuzden bilemiyorum bazen kasiyinca birkac kok tirnaklarimin arasinda beliriyor..siz zaten soylediniz sac cikarmiyor diye ama bikac arkadas cikardigini soylemis..sac cikarmasa bile en azindan yag sorunu ve kasintiyi azaltir diye dusunuyorum :)..Gercekten tesekkurler..ben bu formulu uygulamayi aklima koymadanda yazilan birkac yorumu okuyunca ben bile "Allah razi olsun dedim" :) uzun yazi icin k bakmayin..Guzel gunler sizin olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç çıkaracağını sanmam ama kullanılan maddler saç sinirlerini yenilediği için ölmemiş köklerden saç gelmesi olasıdır.
      Şimdilerde yeni yeni farkettimki eskiden çocukların özellikle kız çocuklarının saçı gür olsun ileride dökülmesin diye kazıtıp çörekotu yağı sürerlerdi, bu gelenek unutulmuş yerini kimyasal şampuanlar almış. şimdiki nesilde bu maddeler saçı dökermi diyor :) nenelere dedelere bir sorun onlarda kullanmıştır bunları.
      güzel günler bütün güzel insanların olsun.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Stockholm12.2.13

      Tekrar merhabalar..bakiyorumda defalarca sorulan sorulari tekrar ve tekrar yanitlama gayreti icindesiniz..hem benim soruma verdiginiz cevap icin kendi adima hemde gayretiniz icin buyuk tesekkurler..Benim bir sorum daha olacak mazur gorun lutfen..

      "Sacinizi kazidiktan bir gun sonra uygulamayi yapabilirsiniz" demissiniz..kazidigimiz gun yapmamizda herhangi bir zarari var mi_?? sadece bunu ogrenmek istiyorum..

      hem simdiki nesli bosverin..onlarin aksine ben suan kullandigimiz sampuanlarin sac doktugune inaniyorum..malum kapitalizm :)

      Guzel insanlarin guzel gunleri gormesi dilegiyle :)
      ..Selamlar,saygilar...

      Sil
    4. saci kazindigi gun uygulamakta zarar var mi?
      normalde yok ama dikkatli olmak lazım çünkü saçı kazıdığınızda cilte ufak kesikler olur ve özen gösterilmezse açık yara kolay enfeksiyon kapar. O nedenden ötürü dolaylı olarak saç kazıtılınca hemen kullanmayın en azından 5-6 saat sonra uygulayın yoksa bir farkı yok. sonuçta saçı kestiriyorsunuz derinin alt tabakasıyla alakası yok.
      geçmiş olsun

      Sil
    5. Rica ederim.
      Şimdiki şampuanların saçı döktüğü ortada ama satıcı yoğurdum ekşi demez tabiki. ben kendim birazda cildim hassas olduğu için doğal olmayan maddeler yerine insanoğlunun binlerce yıl kullanmış olduğu naturel şeyleri tercih ediyorum ama kullanıcı tercihidir kimseye karışmam.

      Sil
  22. Merhaba, benim esimin saclarindan beyaz beyaz bir seyler dokuluyor ama kepek olmadigindan eminim derisi gibi sanki. Ara ara ufak yaralar da olusuyor. Burda anlatilanlara cok benzedigi icin sizin onerdiginiz formulu uygulamaya karar verdik. Simdilik 2 gun oldu gozle gorulur bir degisim henuz olmadi, ama koku baya yogun. Evin ici bile sarimsak kokuyor :)) sonucu mutlaka bildirecegim, tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, umarım şifa olur.

      Sil
  23. Adsız8.2.13

    Merhaba, ben de 10 senedir bu illet ile uğraştım ve denemediğim şey kalmamıştı ta ki tavsiyenizi yapana kadar. Saçım 10 günde tamamen temizlendi, ama korkuyorum yüzümde biraz kaldığı için ordan sıçramasına o yüzden kürü yapmaya 2 günde 1 devam ediyorum. Hatta sarımsak yağı kalmamıştı, ezerek çörekotu yağına kattım ve sonuç verdi. Sayenizde senelerdir ilk defa elimi saç derimde rahatça gezdirebiliyorum. Bu hastalıkta dökülen saçların yerine geldiğini biliyorum, saç derisi ferahladığı için saçlarımın çıkacağını da umut ediyorum (3te 1i dökülmüştü). Size çok teşekkür ederim, ne söylesem az..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kökü kazınmamışsa tekrarlama olasılığı yüksek, Ama size birisi şimdiki kadar iyi olacak fiyatı 100 tl deseydi muhtemelen hemen alırdınız. :) olaya iyi tarafından bakın umarım tamamen kurtulursunuz. geçmiş olsun.

      Sil
  24. Adsız11.2.13

    WebSeyyahı Çoooook Teşekkürler
    bende ki gelişmeleri anlatayım
    ben elma sirkesi + çörekotu yağı + sarımsak yağını aldım. saçımı kısa kestirdim. kullandığım tarak vs. çamaşır makinasında yıkadım. ben kömür katranlı şampuan aldım( nereye gitsem ardıç katranıdır o diyorlar siz aldanmayın eczanelerde kömür katranlı şampuan var)
    bende saçta, kaşta, bıyık ve sakalda vardı.
    1. gün dediğinizi yaptım bir değişiklik yok
    2.gün sanki bir şeyler var gibi ama gene değişiklik yok
    3.gün biraz bişeyler oluyor gibi ama değişiklik yok
    4.gün evet bir şeyler değişiyor
    5.gün değişikliğin başladığı ve iyileşme olduğu belirgin
    6.gün dahada iyileşdi
    7.gün sanki baştan azmaya başladı
    8.gün iyleşme devam ediyor ama hızı azaldı.
    9.gün sanki bitti gibi az az yerlerde var
    10.gün sanki saçımda kalmadı ama burun çevresi ve bıyık sakal da devam ediyor.
    11.gün her yerde iyileşme var kırmızılıklar azaldı
    12.gün saçta kalmadı diyebilirim ama burun çevresi ve bıyıkta nokta nokta azalsada var
    13.gün heryerde düzelme var
    14.gün artık saçımda biraz yağlanma var ama düzeldiği belli
    15.gün heryer düzeldi ama burun bölgesi hala devam ediyor
    16.gün heryer iyileşiyor
    17.gün bitti.

    tedavi devamını ben şöyle yaptım . karanını bilmiyorum şampuanın üstüne kalan elma sirkesi ile doldurdum. haftada iki kez bununla banyo yapıyorum. şuan hastalık geçti ama ara ara çıkıyor kayboluyor. Umarım artık eskisi gibi olmaz. bende tedavi biteli 6 ay olmuştur ve ara ara çıktığında eskisi gibi yaralar oluşmuyor sanki deri dökülmesi gibi oluyor sonra geçiyor.

    söyleyeceklerim bukadar
    umut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız11.2.13

      Acaba bu karışımı sadece saçınıza mı sürdünüz yoksa hem saçınıza hem yüzünüze falan mı sürdünüz bende de var da aynı sorun ben de uygulamayı düşünüyorum.
      Arzu

      Sil
    2. geribildirim için teşekkürler
      geçmiş olsun

      Sil
  25. Adsız11.2.13

    Bende de seboreik dermatit var yüzümde ve saçımda sayın admin acaba önce kaşlarımda denesem sonra saçımda denesem bir faydası olabilir mi?Yani ayrı ayrı denesem faydasını görebilir miyim demek istiyorum.Yoksa fayda görmek için bütün seboreikli alanlara aynı zamanda mı uygulamak gerekir sizce bunu?
    Mehmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. s.dermatit yayılan bir hastalık yani heryere aynı zamanda uygulamak istenen etkiyi verir.

      Sil
  26. Adsız12.2.13

    Selam!
    Arkadaşlar bu sebori nedir bilmiyorum ama bunun sinirle kesinlikle ilgisi vardır diye düşünüyorum.Beynimiz bütün orqanlarımızı idare ediyor.Doğru çalışamayınca da fesad çıkarıyor.Çünkü ben de bu tedaviyi uyquladım etkisini gördüm.Amma sinirlenince yeniden baş kaldırıyor.Ne illetse bilmiyorum.Her kese acil şifalar diliyorum.Hocamıza da ellerine,yüreyine sağlıq diyorum.Hocam ben iyi insanlara sizin tedaviden bahs etdim.Sevmediyim insanlara bu tedaviden bahs etmiyorum,bırak yağlansınlar diyorum.Siz nasıl her kese böyle iyilik yapıyorsunuz anlamıyorum.Helal olsun vallahi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun, bazılarınında bozulmuşluğa dur demesi lazım. vücutta herşeyin birbiriyle etkileşimi var buda hastalığı tetikliyor olabilir.

      Sil
    2. Adsız12.2.13

      Doğru tıpta bir diğer adı da sinirsel egzama.O yüzden mümkün olduğunca sinirlenmemek,üzülmemek gerekiyor.

      Sil
  27. Adsız16.2.13

    Selamın aleyküm webseyyahı öncelikle harika bi insan sonra harika bi doktorsunuz insanlara bu kadar hızlı ve dikkatli yardımcı olmanız ülkemizde böyle doktarların olduğunu bilmek beni çok sevindiriyor.

    Ben şu an 21 yaşımdayım bundan 3 yıl önce egzema ile tanıştım.gittiğim doktorlar ilk baş yağlı egzema sonra ise seboreik egzema tanısın koydular. egzema çıkmadan öncede saçım bol kepekli yüzüm omuz başlarım bol sivilceli cildi hassasmı hassas biriyim. yüzümde türlü iltihaplı,sulu,kanlı her türlü sivilce çıktı. ve halada çıkıyor. Şikayetim ise egzemadan. ilk başlar saçımda başlayan sonra kulak son zamanlarda kaş,bıyık ve sakal diplerimde çıkıyor. ben 2 günde banyo yapıyorum eğer 1 gün aksatırsam saçım hemen yağlanıyor yağlanmanın ardına kaşıntı kaşıntının ardına sulanma oluyo banyodan sonra ise kabuklunmalar büyük büyük kepeklenmeler başlıyo. herkesin söylediği gibi çok dermatolaga gittim saydıkları şampuanların bazılarını kullandım losyon olarakta momecon ve betnovate yi ağırlıkla kullandım.değinmek istediğim bir başka konu ise şu: dediğim gibi benim ilk baş saçım ve kulağımdaydı egzema 1-2 aylık başka hastalıktan dolayı fizik tedavi aldım tedavinin başarılı olması için kendimi çok sıktım çok stres yaptım çok spor yaptım böyle olunca sadece saçımda ve kulağımda olan egzema kaş diplerime bıyığıma sakalıma ve burun kenarlarımada sıçradı. kulağımdakini sebumlade adlı kremle geçirdim diyebilirim ama krem pahalı.bu egzemam ise hiçbir zaman geçmedi. hiçbir doktorada güvenim kalmadı kendi ilaç firmalarıyla anlaşıp insanlara o firmaların ürünlerini aldırıp rant sağlıyorlar. hiçbir cilt analizi yapmadan hatta bazen saçınıza bakmadan size krem şampuan ve losyon yazıyorlar. işe bugünden başladım gittim jansons babynin kremli şampuanını aldım kürünüzü uygulayacağım ve beni sosyal açıdında rahatsız eden bu seboreik egzemadan sizin yardımınızla kurtulacağım inş. biraz bilgisayar özürlüyüm iletişim bilgilerinize ulaşamıyorum özel muayenehaneniz varsa gelmek isterim yukardaki iletişim yerine tıkladıktan sonra ne yapmam gerekiyo facedeki webseyyahı grubunu beğendim. HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SİZİN GİBİ HERKESİN SIKINTISINA TEK TEK CEVAP VEREN BİR HEKİM GÖRMEDİM ALLAH YÜZÜNÜZÜ HEP GÜLEÇ KILSIN İNŞALLAH. SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler
      Öncelikle ben hekim değilim, sadece farmokoloji eğitimi almışlığım var.
      Ben Newyork ta yaşıyorum. Yani Türkiye ile pek alakam kalmadı diyebilirim.
      J.baby shampoo yeşil kremlisi benim saçıma uymadı o yüzden ben normal sarı renkte olanı kullanmaya devam ediyorum.
      sizinde gördüğünüz gibi buradan da haberleşebiliyoruz , her türlü söylevinizi buradan da yapabilirsiniz.
      anladığım kadarı ile hastalık sizde çok yayılmış ve ileri safada tedavi geç yanıt verebilir, sabredin.
      Geçmiş olsun umarım sizede şifa olur.

      Sil
  28. Adsız16.2.13

    benim kulağıma bu sebumlade çok iyi geldi bendeki egzemanın sebebi mantar olabilirmi yada mantarsa ne yapmalıyım. bi parmak uzunluğu kadar boyu var 50 tl çok pahalı sadece kulağıma sürdüm çok iyi geldi. yüzüme henüz tam anlamıyla sürmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısaca ne olduğunu anlamak için uzaman bir hekime gidin bir doku, kan testi yaptırın. sonuca göre ilacını kullanın.

      Sil
  29. Adsız16.2.13

    bizim hekimleri bilirsin öyle kan testi doku testi yapmaz ilacı yazıp gönderir yüzüne bile bakmaz seni dinliyomuş gibi yapar bide üstüne iyi bi fırça kayar evine tıpış tıpış dönersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef mesleği darpaneciliğe çevirmişlerden uzak durmak lazım bende çok kazık yedim. ama işini yapanlarda var çok şükür.

      Sil
  30. Adsız21.2.13

    bu sd denen illet bende çok farklı bi hal aldı 2 yıldır. hiçbir kremi şampuanı tedavi amacıyla kullanmadım. buraya DİKKAT;yazın başında 10-15 gün deniz ve güneşle bronzlaşan vücut kış başına kadar tek kelimeyle kusursuz. ama gelgelelim kış ile birlikte 3-5 günde bir tekrarlayan seboroik dermatit. saçımda yüzümde ve güğüs bölgemde alevlenir durur. ben bunun adını kış hastalığı olarak değiştirdim :) tedaviye başlayacaksam işte bu noktadan başlayacağım. deniz ve güneş elimdeki tek gerçek, test edildi ve onaylandı.bu konu hakkındaki fikrinizi merak ediyorum, saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı hastalıklar dönemsel olarak resesif (çekinik ) davranabilir. basitçe grip gibi. yazında aynı mikroplar var ama kolay kolay kimse grip olmaz gibi. Deniz suyuda temizleyici etki gösterir, vücutta mevsim geçişlerinde sebum salgılanmasındaki artma normaldir. Sonuçta hastalık gizlenmiş, uygun ortam bulunca alevlennmiş. Geçmiş olsun.

      Sil
    2. Ben doktor değilim.yalnız bendede bu hastalık var blog u takip ediyorum.Bende okuyup araştırıyorum herkes gibi.Yaz mevsiminin iyi gelmesinin sebebi ise ultraviyole A ve ultraviyole B ışınlarının artması.özellikle B iyi geliyor.Zaten çok ilerleyen hastalara B terapileri yapılıyor ataklar dursun diye.hastalığın en önemli özelliği ise soğuk havalarda azıtması.geçmiş olsun.

      Sil
  31. merhabalar. ben de bu illeti 10 yıldır çeken birisiyim.10 yıl sonra sanırım çözümü tesadüfen buldum.3 haftadır cildim normal seyrinde tedavime yanıt verdi.yağlı cilde sahibim ve sizide takip ediyordum.eğer çaresini bulursam mesaj atacağım diye kendime söz verdim ve bulduğum çözümü yazıyorum.toplamda 10 liranıza malolur denemenizde fayda var diyorum.

    1-sülfür sabunu (sülfürlü sabun)
    bununla yüzünüzü en az iki kez,tercihen 3 kez bol köpüklü yıkayın.saça ve vücudada uygulanıyor keza saçımda pul pul dökülüyordu ve berberim hayretler içinde.
    2-elma sirkesi
    bir pamuğa dökün ve makyaj temizler gibi günde en az bir kere silin.
    1/20 oranda sulandırıp saçlarınızı da banyodan önce yıkamakta fayda var.

    üşenmedim sözümü tuttum ve yazdım.benim cildim yağlı ama belkide kuru ciltlerdede faydalı olur bilemeyeceğim.inşallah işe yarar Allah şifanızı versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım için teşekkürler.
      Denemek lazım , umarım herkes şifa bulur.

      Sil
    2. bu arada sülfür sabunu (sülfürlü sabun) ben tek başına denemiştim bende işe yaramamıştı.

      Sil
    3. birde ardıç-katran duydum ama ne ölçüde etkili bilmiyorum,genede paylaşalım belki faydalı olur.bu iş parfüm olayı gibi,hani her ciltte farklı kokar ya..sanırım bu tedavi önerilerininde bünyeye göre farklı etkilemesi bu nedenledir.

      Sil
    4. ardıç-katran o farklı bir şey. kömür katranı endike dir.

      Sil
  32. Merhabalar. Ben bu formülü 2 gündür kullanıyorm.Suanda artık kabuklar eskisi gibi büyük büyük kalkmıyor kepek seklinde kalkıyor.Birde ben sampuan olarak siz ketokonazol iceren bir sampuan kullanın demissiniz bende doktorun s.dermatit icin eskiden verdigi ''Konazol'' adlı sampuanı kullanıyorm.Buna devam etmelimiyim ? Ayrıca yağların soğuk pres olmasına sanırım pek dikkat etmedim :( Kesinlikle soğuk pres olmalı mı ? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kömür katranı veya selenyum sülfit içeren şampuan öneririm, ama saç tipine ve cilde uygun olanı kullanın. sorun değil sadece soğuk press yağ daha etkili olacağı için öyle dedim. siz aldığınız ürünleri kullanın . tek uyarım Konazol şampuanı tedavi bitince bırakın.
      geçmiş olsun.

      Sil
  33. Adsız24.2.13

    Öncelikle paylaşım için tşk ederim.Bu hastalıktan dolayı artık hayattan hiç zevk almıyorum.Hatta hayatı bana zehir etti.Yaklaşık 5 yıldır musallat oldu bana.Hastalık öncesinde saçlarım kupkuruydu.Sonradan kafamda büyük kabuk parçaları oluşmaya başladı.Son iki yıldır yağlanmada buna eklendi.Aşırı yağlanma dışında;alnımda,kaşlarımda,bıyık ve sakal aralarında,kulak içinde,kulak arkasındaki boşluklarda,burun üstünde ve daha çok kenarlarında,sırtımda avuç içi kadar bir bölgede ve göğüs ortasında sürekli olarak kabuklanma ve dökülmeler oluyor.İnanın hangi doktora gittiysem bu hastalığın kesin çözümü yok dediler.Ancak ilaçlarla etkisini azaltabiliriz.Geçsede sonrada tekrarlayabilir dediler.1,5 yıl kullandım saçlarımda aşırı dökülme ve seyrelme oldu.Son 4 aydır ilaçlarıda bıraktım.Düzenli olarak bu hastalığı yaşamaya kaldığım yerden devam ediyorum:( Bu yönteminizi bana öneriyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun.
      bu yöntem alternatif tıp yada yardımcı tedavidir. yani kimseye kullan yada kullanma demek gibi bir söylevimiz yoktur. makele ve kullanıcı yorumları ortadadır. Tercih kullanıcınındır.
      umarım şifa bulursunuz.

      Sil
  34. Adsız25.2.13

    Güzel dilekleriniz için tşk ederim.Tedaviye başlamadan önce şunu sormak istiyorum.Saçlı deriye nasıl uygulayacağımı anladım.Fakat şu göğüs,sırt,burun çevresi,kaş için kürü nasıl kullanacaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şekilde, göze temas ettirmemeye dikkat edin. mazemeleri olabildiğince bol kullanın, hepsi doğal maddeler meraklanmayın bir şey olmaz.

      Sil
  35. Adsız25.2.13

    Göğüs,sırt,burun çevresi,kaş ve alın kısmına çörek otu yağı ile sarımsak yağınımı sürecem yoksa sirkeyimi anlamadım hala:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elma sirkesiyle yıkanır (burada saç dipleriniz yada lezyon olan bölge iyice ıslanacak) yani su ile saçınızı yıkar gibi elma sirkesiyle hastalıklı yeri yıkayın. Kurumaya bırakın yaklaşık 10 dk. sonra kurumuş olacaktır. Aldığınız Çörekotu yağı ve Sarımsak yağını bir şişede karıştırın. Elma sirkesiyle yıkadığınız saç derinize ve hastalığın olduğu her yere yakın çevresine bu karışımı yedirin. Mümkün olduğunca kuru yer bırakmamaya çalışın. 2 saat bekledikten sonra katkısız bir şampuanla yıkayın. (Sabun kullanmayın , sabun aşırı baziktir ve PH bozacağından tedaviyi olumsuz etkiler, tavsiyemiz bebek şampuanı yada kömür katranı, selenyum sülfit, zink pirithion, ketokonazol, siklopiroks vb. etken maddeleri ihtiva eden şampuanları kullanmanız yönündedir.). Ilık su ile iyice durulayın.

      Sil
  36. Adsız26.2.13

    merak ediyorum web seyyahı kaç yıl çektiniz bu rahatsızlığı ve dökülme hızlı mıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır çektiğim bir hastalıktı seboreik dermatit. Yaklaşık 20 sene kadar uzunca bir süre başımdan gitmedi.

      Sil
  37. Merhabalar tekrardan.Bugün formülü 8.kez uyguladm fakat 5 ve 6. günden pek bir farkı yok. birde 2 gündür kaşınma var tekrarlıyor diye evhamlanmak istemiyorm bunun nedenini bir acıklayabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nedenini tam açıklamak için gözlemlemek ve saç derisi örneğine bakmak gerekir. durağan dönem olabilir fazla umursamadan devam edin. toplam 15 gün kadar sabredin eğer hiçbir ilerleme yoksa tedaviye yanıt vermiyorsunuz demektir.

      Sil
  38. Konazol şampuanın prospektüsünü okuyup haftada en fazla 3 gün kullanılabilecegini görünce size sormadan bir sey taptım daha önce. Haftada 2 gün ''Konazol'' şampuanı geriye kalan 5 günde johnsons baby şampuanı kullanmaya karar verdim.Şu an duştan yeni cıktım ve duşta konazol şampuanı kullandım , başımın adeta heryeri kabuktan bembeyaz. Ve size yanlıs söylemisim konazol şampuanı doktor bana yağlı egzama var diye vermişti.Ayrıca makaleye tekrar göz attıgımda birisinin sacındaki kabugun koktugunu söyledigini gördüm bu bendede oluyordu.Egzema ve s.dermatit arasındaki fark ne bilmiyorm ama sanırm bu kabuktaki koku mantar vs. den dolayı oluyordu.Bu formüle basladıktan sonra koku ortadan kayboldu..Sizce konazol şampuanın kullanımını 2 günden 3-4 güne cıkarmalımıym? Bu kabukların birden cok kalkması konazol şampuana baglanabilirmi? Birde 15 sonunda gecmezse birde kömür katranı ile denemelimiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koku varsa dr da konazol (antifungal dır) önermişse büyük ihtimal mantar ve dermatit beraberdir, şampuanı gün aşırı kullanın, yani bir gün konazol bir gün bebek şampuanı, mantar temizlenmeden dermatit geçmez. koku gitmişse tevaviye yanıt alıyor demeksiniz ama mantarda öyle bir iki yıkamayla gitmeyebilir büyük ihtimal dr. 15 gün kullanın demiştir. bu tedavi yanlız seboreik dermatit için mantar geçtikten sonra kömür katranlı şampuan kullanmanızı öneririm.

      Sil
  39. Adsız28.2.13

    Merhabalar. Benim s. Dermatidim gecti yada bana iskencesine ara verdi bilemiyorum ama hala devam eden sıkıntım sac diplerimdeki agir koku. Saclarimi yikamamin ertesi gunu basliyor. İnterneti alt ust ettim ama tatmin edici bir cozum bulamadim. Simdiye kadar bulduklarim
    -maden suyu
    -limonsuyu ve zeytin yagi
    -elma sirkesi
    -cam terabenti
    -kendi uydurmam ki daha denemedim deniz tuzunu suda eritip sac diplerime masaj yapmak .
    Bunlarin hepsi ayri ayri buldugum seyler 2 - 3 kere denedim cozum olmadilar.
    Amacim sac diplerindeki bakteri yada mantarlardan kurtulmak. Anladigim kadariyla kokunun sebebi onlar. Tum bu yazdiklarim hakkinda sizin fikriniz nedir yada daha iyi bir oneriniz var mi. Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarı ile dermatit bitti ama önceden de olan anormal koku devam ediyor. bu hormonel bir koku değilse mikrobiyal bir kokudur, makalede yazan yöntemi uygulayın hala sonuç alamazsanız bir uzman hekime gidin doku testi yaptırın sonuca göre hekim bir ilaç yazacaktır.
      geçmiş olsun.

      Sil
  40. Adsız28.2.13

    ben betnovate losyon kullanıyorum. bu aradada jahnsons baby kremli şampuan kullanıyorum hergün yağlandırmadan saçımı yıkıyorum ama kabuklanmalar dahada arttı galiba bu bebek şampuanı benim saçımı ve cildimi temizlemedi saçım sık ve sert bi yapıya sahip sabah kalktığımda 10 kuruş büyüklüğünde kabuklanmalar gördüm jahsons baby kremliyi biraz daha kullandıktan sonra bırakacağım doktor ketural şampuan yazdı onu denerim artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jahnsons baby kremli şampuan benim saçıma uymadığı için kullanmayı bıraktığımı önceki yanıtlarda var. ketoral sürekli kullanılmaz ama tedavi boyunca kullanın geçmiş olsun.

      Sil
  41. Adsız28.2.13

    ketural,konozol ve buna benzer şampuanlar neden sürekli kullanılmaz yani doktorların bize önerdiği şampuanları neden sürekli kullanamayız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kepek Şampuanları Saçı Döker mi ?
      Kepek şampuanları uzun süreli kullanımlarda saçlı derideki seboreyi ve hızlı epidermal dönüşü azaltmakta bu nedenle de ikincil olarak kuruluk, matlık, zamanla da saçta dökülme gelişebilmektedir. Bu şampuanlara eklenen çeşitli nemlendirici ürünler ile dökülmenin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

      Sil
  42. Adsız28.2.13

    ketural konozol türevi şampuanların sürekli kullanmama sebebi bumu kepek siz bu soru sormuşsunuz kendiniz cevaplamışsınız benim yazdığımamı cevaptı tam anlayamadım kusura bakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçı dökmesin diye sürekli kullanılmaz.

      Sil
  43. Bu Konazol sampuanı bana doktor 2-3 ay önce vermisti fakat 15 günlük degil 6 ay kullanım icin vermisti.Fakat ben prospektüsü okuyunca direk 15 gün bitince bıraktım bidahada o doktora gitmedim. Nasıl insanlar var ya , kendine doktorum diyen... Gittigim diger doktor Ketoral sampuan vermisti 20 günlük kullanım icin. Gecmezse gel tekrar bi bakalm demisti tabiki gecmedi tekrar gittim .Ketoral sampuan yanında birde Dermovate saç losyonu vermisti.Bunları kullandım fakat buda pek ise yaramadı bırakınca direk tekrardan basladı.Simdi ben bu konazol sampuanı formülün 15. gününde bırakayım kömür katranlı sampuanla denememi mi tavsiye ediyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doku, hormon ve kan testi yapmış ve böyle kullan demişse hekimin bir bildiği vardır, yok uzaktan bakıp ilaç yaz gönder yapmışsa bu konuya da ben bir şey diyemem tercih kullanıcının takdirindedir.

      Sil
  44. Şampuan konusunda herkesin kafası karışık sanırım özetle eğer saçınızda sadece kepek ve dermatit varsa kömür katranı veya selenyum sülfit ihtiva eden şampuanları kullandığım ve diğerlerinden daha uyumlu olduğu için önerebilirim.

    Ama her saç ve her deri farklı bir de hastalığa mantar , mayasıl , bakteri vb. gibi bir mikrobiyal etki daha eklenmişse önce bu sorunu çözmek için medikal ürünler kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  45. Adsız28.2.13

    Sayın webseyyahi:Çörek otu yağı ve sarımsak yağını iki saat beklettikten sonra daha önce seboreik dermatit teşhisi koyan doktorun verdiği şampuanı kullanmamda bir sakınca var mı?Normalde kullanmadığım şampuan kalmadı içlerinden en uygunu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir, şampuanı yazsaydınız daha iyi olurdu.

      Sil
  46. Adsız28.2.13

    Ayrıca sirke suyuyla yıkarken sabun,şampuan kullanmıyoruz dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır sadece sirke ile yıkayın

      Sil
  47. Yok ya ne hormon,doku kan testi 10 sn sacıma baktı dedi sende yağlı egzama var bunu 6 ay kullan kesin gecer dedi gönderdi.Vallahi böyle olanların gercekten doktorluktan men edilmesi lazm

    YanıtlaSil
  48. Adsız1.3.13

    bende doku kan testi gibi testler istedim ama bu hastalığın doku veya diğer testleri olmadığını sebum adı verilen bu maddenin bazı insanlarda fazla salgılandığını o yüzden bu hastalığın olduğunu söyledi. benim bu hastalığı çekenlere tavsiyelerim saçlarını yağlandırmadan yıkamanız saçlarınızı kısa tutmanız ve fazla sıcak su altında kalmamanızdır hep ılık su ile duş alın fazla sıcak resmen egzemayı tavada balık kızartır gibi kızartıyor. benim bi sorumda bebek şampuanım içine elma sirkesi katsam saçlarıma bi faydası olurmu acaba ?

    YanıtlaSil
  49. Adsız1.3.13

    Hocam kullandığım şampuan bu
    topicrem anti-dandruff shampoo lotion 200 ml
    Kutunun arkasında ingilizce yazıyor.Aynen yazıyorum.
    İngredients:AQUA(WATER),SODIUM LAURETH SULFATE,COCAMIDOPROPYL BETAİNE,BETAINE SALICYLATE,GLYCERIN,DISODIUM COCOYL GLUTAMATE,PIROCTONE OLAMINE,SODIUM CHLORIDE,POLYACRYLATE-1 CROSSPOLYMER, GLYCINE,SODIUM BENZOATE,BUTYLENE GLYCOL,POLYSORBATE 20 , SODIUM COCOYL GLUMATE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER,CITRIC ACID, SODUIM SULFATE, VACCINIUM MYRTILLUS EXTRACT,DISODIUM EDTA, HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, MENTHOL, C11-15 PARETH-40,BENZALKONIUM CHLORIDE , PARFUM (FRAGRANCE)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanabilirsiniz
      normal bir sntikepek şampuanının içerdiklerini içeriyor.

      Sil
  50. Adsız1.3.13

    Selam arkadaşlar.Ben de bu seboriden çok çekmiş biri gibi bu yöntemin eşsiz olduğunu her kese bildirmek istiyorum.Denediyim bir çok yöntemdən çok daha iyi geldi.Saçlarımdakı kaşıntı tamamen geçti yağlanmaysa giderek azalıyor.Bir az yüzümde kaldı ona da devam edicem.Yukarda belirtildiyi gibi burun bölgesinde iyileşme zaman alıyor.Bir de arkadaşlar,kayb etdiyimiz saçları geri getirme haqqında denenmiş bir yöntem biliyorsanız lütfen bildirin.Önceden teşekkürler. Veb seyyahı size ayrıca çok teşekkür ediyorum.Ne mutlu size bu kadar insanın hayır duası sizinle.Allah ne muradınız varsa versin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun, yeniden saç çıkaran yöntem şuan yok benim bildiğim piyasada satılan ürünlere aldanmayın, keşke olsa bende hemen alırdım :)

      Sil
  51. Mehmet3.3.13

    s.a verdiğiniz bilgiler çok önemli yarın denemeye başlayacağım kısmetse. benim rahatsızlığım da sd ile aynı belirtileri gösteriyor, saç derisi bıyık sakal ve göğüs ortasında kızarma kabuklanma kaşıntı oluyor. denemediğim ilaç ve şampuan kalmadı hiçbiri kesin çözüm olmadı yaklaşık 15-16 yıldır çekiyorum. doktor kan testi yaptırdıktan sonra egzama dedi gönderdi zerotanin denilen ağır kortizonlu ilaç verdi en az 6 ay kullanacaksın dedi ama ilaç ağır olduğu için 2 ay dayanabildim ve bıraktım. saçlarım uzunken hastalık azıyor, saçlarımı sıfıra vurduğum zaman hastalık full temizleniyor,uzayınca yine azıyor. en son hatayda kükürtlü sıcak suyu olan bir kaplıcaya gittim 3 günde saç derisi göğüs ve yüzüm tertemiz oldu. Ancak kaplıcanın çalışanları kesin çözüm için 7-10 gün hergün havuza girmem gerektiğini söyledi. Ancak ben zaman darlığından kalamadım. Kaplıcadan ayrıldıktan bir 2-3 gün sonra tekrar kepeklenme başladı.İnşallah sizin verdiğiniz kürü hemen deneyeceğim. saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım şifa olur, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, kortizon ve streoid kullanmayı tavsiye etmiyorum şimdiye kadar 1 kişi bile işe yaradı demedi.
      geçmiş olsun

      Sil
  52. Adsız4.3.13

    bugün doktora gittim konuşmamızı aynen yazıyorum
    ben:merhaba kolay gelsin doktor bey
    doktor:evet şikayetiniz ne
    ben:efendim ben 2,5 yıldır seboreik dermatit hastasıyım
    doktor:nerde
    ben::saçlı derimde
    doktor: çok stres yapmandan kaynaklanıyo
    ben: hayır aksine çok mutluyum
    doktor:stres yaptığından çıkıyo sana konazol şampuan yazim(her doktor gibi)
    ben:2,5 yıldır hiç mi mutlu olmadım. efendim artık sıkıldım yazmayın bu şampuanı işe yaramıyo
    doktor: pirdolin yazdı :)
    ben :doku testi yapıyo musunuz
    doktor:ne için
    ben:bu hastalık için
    doktor:bu hastalık için ne kan testi yapılır nede doku testi bırakında buna biz karar verelim geçmiş olsun
    ben anlamadım ya bizim doktorlarımız ya çok bilgiziz ilgisiz inanmışlar baştan bişeylere bıkmışlar yada ben mutlu değil miyim 2;5 yıldır şüphelenmeye başladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normal prosedürü uygulamış, hasta + hasta hikayesi + endikasyon = ilaç yaz gönder

      Sil
  53. Siz bana 15 gün sabredin hic bir ilerleme yoksa bırakın demistiniz.Bu gün sonkez uygulayacam. Fakat söyle diyebilirm eskiden kabuklanmanın en fazla oldugu yerlerde su anda kabuklanma yok kızarıklıkta kafamda cok az yerlerde var ama hala kabuklanmanın oldugu yerler var diyebilirim..Tedaviye devam etmeliyim yoksa bırakmalıyım? Birde siz s.dermatit icin mantar gectikten sonra kömür katranlı sampuan kullanmamı önermistiniz devam edersem kömür katranlı sampuanlamı devam edeyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farkında olduğunuz gibi işe yarıyor ama sizde ilerleme ve hastalığa bağlı olarak zaman almış.
      kabuklanma varsa bitene kadar devam edin .kabuklanma bitince kürü bırakın ama şampuana devam edin. şampuan kişiye göre değişiyor benim deri ve saçıma en iyi kömür katranlı şampuan geldi.

      Sil
  54. Ben söyle düsünüyorm bu gün son kez konazol sampuanı kullanıyım diger günlerde kömür katranlı sampuanla devam ediyim..Birde kömür katranlı sampuanıda mı gün aşırı kullanıyım(1 gün kömür katranlı sampuan,1 gün bebek sampuanı)? Ayrıca bu hastalık gecince kömür katranlı sampuanı kullanmaya devam ediyim mi ? Gercekten size çok tesekkür ederim.Çok soru sordugumun farkındayım ama beni anladıgınızı düsünüyorum cünkü sizde benim ne yasadıgımı biliyorsunuz ve gecmesi icin elinizden geleni yapmıssınızdır.Heralde bu hastalık bizi birazda yüzsüz yapmaya zorladı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yerlere takılan başka hastalarda olabilir, o nedenden soru sormak iyidir (önceden sorulmuş soruları yeniden sormayı kastetmiyorum tabiki)
      her banyoda kömür katranlı kullanın, kür bitince tercih size kalmış istediğinizi kullanın.

      Bu arada
      lütfen işe yarıyor mu diye sormayın , deneyin ve görün, kimseye bir şey satmıyoruz yada zorla kullanın demiyoruz sonuçta.

      Sil
  55. Mehmet6.3.13

    tekrar s.a
    verdiğiniz kürü uygulamaya başladım bugün 3.kez uyguladım ve cildime çok olumlu tesir etmeye başladı çok az miktarda kabuklanma kaldı başımda 10 güne kadar kullanacağım, inşallah tamamen geçer. Kalıcı tesir edeceğinden çok emin değilim ama inşallah kalıcı olur. Sormak istediğim konu uygulama süresince bebek şampuanı kullanmamın bir sakıncası olur mu ? 10.gün sonunda sonucu burada paylaşacağım inşallah. Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebek şampuanı kullanmamın bir sakıncası olmaz
      lakin tedavi süresince kömür katranlı yada selenyum sülfitli şampuanlar kürü desteklediği için daha hızlı sonuç verdiriyor

      Sil
  56. Adsız6.3.13

    Merhabalar bir sorum olacak bugun yuzume elma sirkesini direkt surme gafletine dustum ve yuzum inanilmaz yandi ve kizardi. Megersem suyla seyreltmem gerekiyormus. Sizin kürünüzü kullanmayi planliyorum fakat ayni yanma kafamdada olur diye korkuyorum. Sorum sirkeyi direkt mi dokucem suyla seyreltip mi dokucem. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sirkeyi seyretmiyoruz, direk kullanıyoruz, yanma olması normal, cildiniz iyileştikçe yanma olmadığını görürsünüz.
      daha net bir örnekle açıklayacak olursak bir parmağınızı iğne ile bir kaç kez hafifçe delin sirkeye batırın yanacaktır, diğer parmağınızı sirkeye batırın yanmayacaktır, bunun nedeni hastalıklı bölgenin aynı böyle küçük yaracıklardan sinir uçlarını uyarmasından oluyor, bu yaracıklar iyileşince yanmada kalmaz, tabiki biraz deri tepkisi olarak kızarıklık olması normal.
      bir kaç günde deriniz toparlansın sirke ile yıkadığınızda yanma olmadığını görürsünüz.

      seyreltilerekte kullanılabilir lakin etkisi yavaşlar tedavi süresi uzar, kullanım şekli hasta tercihidir .

      geçmiş olsun.

      Sil
  57. Adsız6.3.13

    Acaba sayfayi enson gonderilen ileti en ustte gorulecek sekilde ayarlamaniz mumkun mu internete telefondan girenler icin hre seferinde sayfanin en altina inmek cok zor oluyor. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en son mesajı en üste göstermek mümkün,
      Uyarınız için teşekkürler. Gerçekten kullanım olarak şablonu tasarlarken hiç aklıma gelmedi. şablonun kodlarını LORD tasarladı, kendisi zaten bu mesajı okuyacaktır. eğer kolayca düzeltibiliyorsa hemen düzeltelim, dediğiniz gibi daha pratik olacaktır.

      Ayrıca bizim şablon özel tasarımdır, mesela alta görünen kırmızı üçgene tıklarsanız sayfada en yukarı çıkarsınız, aynısından birde üste ekleyip en alta in tuşu ekleyebiliriz.

      Sil
    2. Adsız6.3.13

      İlginiz ve aninda dondugunuz icin tesekkurler. Yalniz bahsettiginiz kirmizi ucgen gorunmuyor sanirsam telefon oldugu icin goremiyorum. Gorebilmem icin web surumunu goruntuleye tiklamam ve bunun icinde yine sayfanin ensonuna inmem gerekecek. Yani bahsettiginiz ucgenin bana bir faydasi olamayacak.

      Sil
    3. Mobil sayfa standart blogger simple olarak ayarlı olduğundan bu görünen şablondan farlı mobil versiyon görünümü
      http://webseyyahi.blogspot.com/?m=1
      gibi
      bunun çok fazla nedeni var o yüzden web arayüzünü mobil versiyona aktarmıyorum. Teknoloji ve internet hızı artsın bunu yapmak kolay.
      Yorumların tersten sıralatma mümkün ama bu seferde şablon ile çakışıyor ve düzgün olmuyor.
      Ama tavsiyeniz aklımda bir çözüm bulursam yada blogger böyle bir seçenek sunarsa uygularız.
      Paylaşımlarınız için teşekkürler
      LØRD

      Sil
    4. Ziyaretçilerimizin isteği üzerine Mobil ve dokunmatik ekranlar için kullanımı daha kolay olduğundan dinamik yapılı şablon versiyonuna geçilmiştir. Umarım ziyaretleriniz daha konforlu olur. katkılarınız ve destekleriniz için teşekkürler.

      LØRD

      Sil
  58. Bugün kafa derimde kabukların tekrar olustugunu görünce gercekten cok moralim bozuldu.Bu illet kac kiside ise yaradı bi bende mi yaramadı, isyanlardayım... Web seyyahi dediginiz herseyi yaptım fakat tekrarlıyor bu allahın belası hastalık.Simdi ne yapmam gerekiyor :S Acaba ergenlikteyim diyemi bu kadar hat safada bende bu illet.Eğer bir öneriniz varsa uygulamaktan hic cekinmem bu saatten sonra.Sizin önerileriniz benim icin önemli.Kömür katranlı şampuana baslıyacaktım fakat kabukların tekrar olustugunu farkedince bunu yapmaktanda vaz gectim. Eğer bir öneriniz varsa uygulamaya hazırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesajlarınızın tamamından anladığım kadarı ile sizde s.dermatitin dışında başka hastalıklarda var.
      tedaviyi tam uygulamışsanız belirgin bir iyileşme olması lazımdı, gözüken üç ihtimal var birincisi eşlik eden başka bir hastalık ta olabilir, sizin sorununuz s. dermatit dışında belirtileri aynı başka hastalık da olabilir yada tevaviye yanıt vermiyor olabilirsiniz.

      Bu durumda bir uzman hekime gidip hastalığınızın ne olduğunu yapılacak testler ile öğrenmenizi ve hekimin tavsiyelerine uymanızı öneririm.

      Sil
  59. Sizin bu dediginizi görünce internette biraz arastırma yaptım. S. dermatit bende mantar vs. den ayrıyeten biotin(B7 vitamini yada H vitamini)eksikliginden dolayı olabilir diye düsünüyorm,nedenlerini felan okudum.Bayağı baktım bazı kisiler biotin tabletlerlede s. dermatitten kurtulmus.En kısa zamanda bi hormon-kan testi yaptırmayı düsünüyorm.Birde Dermovate adlı losyonu kullanıyordum.İcini bir okudum kortizonlu oldugunu gördüm ve bu büyük kabuklanmaların olusumunu birazda ona baglıyorm.cünkü eskiden kepek seklindeydi . dermovate sampuanı ben kızarıklık ve kasınma icin hafif bir losyon diye bol bol sürüyordum geciriyor diye ardından büyük büyük kabuklanmalar olusmaya basladı.Yazdıklarımın belki bir faydası olur diye kısaca acıkladım.Uğraşlarınız icin teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  60. Tam olarak ne olduğunu anlamak için test yaptırın. kaç kere söyledik s.dermatit için kortizonlu ilaç kullanmayın daha beter olur diye ama neyse olan olmuş artık, multivitamin falan reklamlarına düşmeyin
    http://webseyyahi.blogspot.com/2013/01/vitamin-haplar-plesebo-ckt.html

    Eğer testlerde vitamin eksikliği çıkmazsa illada bağışıklık sistemimi güçlendirecem diyorsanız günde 1 tane hurma yeyin aynı miktar hemde doğalı olan tüm vitaminler hurmada var.

    @tuna ilk söyleyeceğini son olarak yazmışsın, baştan olayı tam anlatsaydın ben zaten sana direk uzman hekime git test yaptır ona göre ilaç kullan derdim.
    ama katılımınız için teşekkürler bu iki satır yazıları okumaya üşenmeyenlerin belkide yanlış yapmasını engellediniz.
    Okumak iyidir diye bitirelim :)

    YanıtlaSil
  61. Adsız8.3.13

    Hangi losyonda kortizon olduğunu nasıl anlayabiliriz veya kremlerde bunu nasıl görebiliriz ben yıllardır değişik değişik losyon kullandım ve içinde kortizon olduğunu ilk bu sitede gördüm Allah razı olsun doktorlar hiç demiyor bu kortizonlu felan diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlacı aldığınız eczacıya sorarak öğrenebilirsiniz.

      Sil
  62. Adsız16.3.13

    Arkadaslar ben burda denilenleri daha yapmadım ama admin uygun görürse onaylarsa kendimle ilgili bir kaç şey sölemek istiyorum.

    Bende yaklaşık 12 senedir bu hastalıktan muzdaribim.şöyleki stressli lise yıllarımda cıktı bu ve vichy nin yeşil şampuanına kadarda çözemedim.Özellikle benimde saçımda vardı kaşı kaşı kanrevan içinde bırakıyodum resmen kafa derimi.Sakın bu dediklerimi reklam olarak algılamayın lütfen hatta acık yeşil olanı değil koyu yeşil olanı çözdü heralde saçın özelliğiyle alakalı.

    Bugün ise hastalık kafamda değil ama burnumda çıktı :)Yeşil vichy denedim pullanıyo pullanıyo dökülüyor kaşıntı gidiyor ama tekar geliyor. Serkis e gittim ducray verdi gittim enayi gibi 120 tl bayıldım kelual serisine krem şampuan bide soapless cleansera 2-3 kere sürdüm bi kere yıkandım sonra sinirlendim napıyorum diye.Benim her zaman böle durumlarda tek ve kati çözümüm spordur.İnanın 120 tl spor salonuna verdim şimdi salona gittiğim günlerde 5-6 km koşuyorum 10 km bisiklet sonra benciydi curlüydü basıyorum suratımı görseniz spor hocası ölüyorum sanmış kırmızı olmuş kıpkırmızı : ) Gel gelelim sonuca zannedersem ter ve yağ bezleriyle alakalı olduğundanmıdır tam ilişkisini bilmiyorum ama spordan sonra 1-2 saat içinde kızarıklıklar gidiyor normal cildin rengine dönüyor.mozaşist gibi o kırmızı oldukca bende daha çok motive oluyorum.yaklaşık 10 gündür gidiyorum spora 4-5 ay aravermiştim.Biraz daha zaman geçsin spor etkili oluyomu bu hastalığa tamamen geçiriyormu yazacam arkadaslarr olmadı seyyahın iksirini kullancam:) mehmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, spor yaparsın vücut güçlenir toksikleri atar, dolasıyla hastalığı baskılar, sorun hormonelse iyi gelir, mikrobiyelse yine çıkar.

      Sil
    2. Mehmet17.3.13

      askerde hergün 5 km koşuyorduk spor manyağı olmuştuk ama benim kafa derisi gene aynıydı. sporla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

      Sil
  63. Mehmet17.3.13

    bugün itibariyle 10 günlük uygulamayı bitirdim. saç derim tertemiz oldu desem yeridir ama ufak ufak kaşınıyor kaşımamak için direniyorum. Sanırım kalıcı bir çözüm olmayacak gibi benim için. Ama adminin bu önerisi muhakkak denenmeli çok işe yarıyor. İnşallah kalıcı olması umuduyla.saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim gözlemim ve yorumlardan anladım kadarı ile yinelemesi muhtemel lakin önemli bir fark var yinelesede eskisi gibi yağlı egzama şeklinde değil, kuru kepek şeklinde çıkması ve normal kepek gibi kendiliğinden geçmesi. Buda kişiyi rahatsız etmeden hayatına devam edebilmesi demek.
      En önemlisi 5-6 ay sorunsuz seyretmesi, olmadı 6 ayda bir gün kür yapılıp devam edilir.

      Sil
  64. Adsız17.3.13

    36 yasındayım 20 yıldan fazladır bu hastalıkla ugraşıyorum.Neler neler kullandım.Dönem dönem geçti,dönem dönem çoğaldı.Benimki saçımda bağzen vücudumdada oluyor.Son 2-3 aydır çok feci azdı.En son 2 doç. doktora gittim,huile de ricine,asit salisik olan karısımdan kullanıyorum arkasından ketoralle yıkayıp saltar losyon sürüyorum.Vücudumdakilere de momecan diye bir krem kullanıyorum,bolca nemlendirdikten sonra.Vücudumdakiler geçti ama saçımda hiçbir faydasını göremedim.
    Zamanında iyice kaşıyıp alttaki ince deriye sarımsak sürmüşlügüm bile oldu,bolca kortızonlu kremler kullandım.Devamlı kaşınan saç tellerinde kepekten büyük pul pul döküntüler taşıyan bir bayanım.Seneler önce gittigim bir doktor domates,muz çilek,kızartma,baharatlı,ekşi,acı yemiyceksin demişti,çok sevdiğim şeyler olduğu halde hasretim hepsine.
    En son durumu özet geçersem vücumdaki egzamalar gecti arda tek tük çınca krem süruyorum.Ama saçımdakiler artık deride dağ gibi fındık büyüklügünde kepek tepecikleri şeklinde.Son kullandıgım ilaçların yan etkisi herhalde saçım kuru,tüytük tüytük,çok azaldı.Saç derim o kdar kuruki geriliyor kaşınıyor,çok kötü bir his.
    Sitenize girip yorumları okuyunca nasıl umutlandım,ilk işim malzemeleri almak oldu ve hemen uyguladım.Feci kokuyor ama kurtulucaksam deger.En son bana seninki çok ilerlemiş,sedef başlangıcı olmuş, bunları kullan gel parça alıp biyopsi yapıcaz demişti,günlerce ağladım.Bütün verdiği ilaçları atıp sizin recetenize başladım umarım şifa olur.Ayrıca bulaşıcı olduğunuda sizden öğrendim.Şimdiden çok teşekkürler,gelişmeleri paylaşırım inşallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun bu kadar ileri safada olması üzücü, herkesin yaptığı hataları sizde yapmışsınız, kullanın 9-10 gün sonra durumunu bildirin. ama yorumları okumuşsanız eğer hastalığınız başka bir hastalık değilse, iyi gelmedi diyen yok.
      Bulaşıcı olma durumu o çok derin ayrı bir konu kısaca tokalaşmayla falan bulaşmaz ama aynı tarak , jilet, küpe gibi eşyaları başkaları ile kullanmayın.
      umarım şifa olur.

      Sil
  65. Adsız17.3.13

    O kadar birikmişki yazacaklarım bağzı soracaklarımı unutmuşum.Yasaklı yiyecekler konusunda ne düşünüyorsunuz?Saç dibini neyle nemlendirebilirim acaba çünkü benim saç diplerim çok kurudu artık sanırım kullandığım ilaçlardan...Birde genelde hep stresli,üzüntülü zamanlarda artıyor deniyor ama ben hayatımın belki en sakin dönemini yaşıyorum,günlük sıkıntılar oluyor tabii,belki birikimlerdir:-) Sitenizden hemen aynı dertten muzdarip arkadaşlarımada tavsiye ettim,paylaşımlarınız için ve herkeze hemen cevap verdiginiz için çoook teşekkürler...Eğer yiyeceklerle pek alakası yoksa bu akşam kendime bir ziyafet çekeceğim sayenizde.Son bir şey daha soracaktım kaşımak yayıyormu,kaşımamakmı gerekiyor?Sağolun şimdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle isim yada nick belirtirseniz önceki mesajlarla karışmaz ayrıca biz sürekli internet başında olmadığımızdan bloga gelen mesaj mail adresimize geliyor oradanda cep telefonundan anında bakabiliyoruz ama adsız mesajlarda "ADSIZ" göründüğü için spammıdır reklammıdır nedir cep telefonundan tam anlayamadığımdan bilgisayar başına geçip bakana kadar bekletmek zorunda kalıyorum.

      Buradaki ayrıntı şudur, doktor test yapmış (doku, kan, hormon vs.) şunu yeme demişse vardır bir bildiği. Ama uzaktan bakıp sende dermatit var demişse , s.dermatitin yemekle alakası yok zaten sizde bunu uzun yıllar boyunca anlamışsınızdır.
      mesela muz yeme demiş tamam muzda fosfor fazladır ama diğer meyvelerle %60 aynı bileşenler diğer meyveleride yememek lazım, domates demiş yaw domatese alerjin yoksa domatesin içindeki hangi madde dokunuyorki yemeyim domatesin içindeki bu madde bir araştırma yapsan her sebsenin %90nında çıkar vs....

      Gelelim stres olayına tabiki vücudu etkiler lakin olmadı diye kendini üzme stresstendir vs. gibi saçmalıklara aldanmamak gerekir.
      kaşımak tabiki yaralardaki enfeksiyonu yayar.
      Üzülmeyin yorumları okuyun ben dahil birçok kişi aynı kazıkları yemiş, onu yeme bunu yeme, kendini üzme ...bla bla bla ben manyakmıyım kendimi niye üzeyim çevre üzüyor... onu yeme derler tamamda bir besindeki hangi madde bu hastalığı tetikliyor diye sorsan takılıp kalırlar.

      Sil
  66. Adsız18.3.13

    Benm de saçımda ve yüzümde var doktora gittim losyon verdi biraz azaldı şimdi de tekrar çıktı ama saçlarım yağlanmıyor artık sadece sivilce gibi bir şeyler var temre gibi kanlı kabuklar var biraz da kaşıntı bu arada saçlarımı çok fazla dökmeye başladı hafif hafif çekince bir sürü saç geliyor sizin karışımınız bir işe yarar mı bu durumda?Dökülmeyi durdurmak için bir tavsiyeniz var mı?
    -Arzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanlı ve iltihaplı kepeklenme oluyorsa , başka bir hastalığa işaret ediyor olabilir, uzman hekimin tavsiyelerine uymanızı öneririm.
      makalede anlatılan yöntemi denemek kullanıcı tercihidir, zararı olmaz ama sizin hastalığınız nedir bilemediğimden faydasını deneyip görmek gerekir.
      geçmiş olsun.

      Sil
  67. Merhaba,

    Hocam uzun zamandır tam olarak uygulayamıyordum. Kürü 4-5 gün yapıyordum burun ve burun kenarları geçmeye başlıyordu geçmeye başladığını görünce bırakıyordum 3-4 gün sonra tekrar alevleniyordu. Dediğiniz gibi sürekli yapınca belki uzun süre tekrarlamaz. Şimdi 3 gündür düzenli yapıyorum 10-13 gün kadarda bırakmayı düşünmüyorum.

    Çoğu yerde egzemalı bölgenin düzgün bir kremle nemlendirilmesi gerektiği yazılmış siz bana rica etsem bir krem önerebilirmisiniz? ve kremi nasıl kullanalım?



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Daha öncedende dediğim gibi 3-5 günde geçmiyor malesef, çünkü tedavi tamamen saç ve deri florasını normale döndürme prensibine dayanıyor, derinin iyileşmesi tam anlamıyla 14-15 gün içinde optimal düzeye ulaştığı için bu kadar zaman alıyor diye tezi yürütülebilir.

      bir hata olmasın diye açıklayım hastalık bitince , yani tedaviyi bitirdikten sonra cilt kuruluğu olan bölgeye marka önemli değil ama kaliteli ve doğal olanı tercih edin yağlandırmadan nemlendiren bir nemlendirici sürülebilir, tedavi yani kürü uygularken etkileşim olmasın diye sürmemeniz daha iyi olur.
      Birde hastalık tekrarlaması muhtemel ama benim deneyim ve gözlemim tekrarı 6 ay alabiliyor ve eskisi gibi aşırı yağlı, kabuklu değil hafif kepeklenme gibi olduğu için artık s.dermatit belirtileri göstermiyor buda tolere düzyinde oluyor.
      geçmiş olsun.

      Sil
  68. Hocam benim sorunum saç diplerinde değil aslında genel sorun burun ve burun kenarlarında oluyor. 15 gün boyunca burun ve kenarlarına tedaviyi uyguladıktan sonra tedavi bittiğinde nemlendiriciyi hergünmü kullanmalıyım? ve hangi nemlendiriciyi alacağımı bilemiyorum. doğal olan bir nemlendirici örnek verebilirmisiniz yağlandırmayan? çok teşekkür ediyorum tekrar Allah razı olsun bu yardımlarınızdan dolayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemlendirici kullanım sıklığı ve markası konusu cilde göre değişir, kısaca normal kullanım günde bir denir. Tavsiye ettiğim yok, yani illada şu olsun diyemem, ama pahalıya kaçmadan marketlerde satılan markalı her şey olur. Temelde aynı yapılar zaten.

      Sil
  69. Adsız31.3.13

    Hocam 17 martta yazmistim'20 yildir cekiyorum diye' bugun 10. yapisim,cok az kaldı, kokusu beni ve ev ahalisini öldürsede inanilmaz faydasini görüyorum.Dökülmede cok azaldi... Devam edicem,gelismeleri bildiririm...Yapanlara tavsiyem ilk günler yapıp saçımı baglıyordum,öyle koku daha yerleşiyor saça,saçınız açık bekleyin 2 saat...Çok sagolun inşallah biticek azimliyim:-) Deniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun
      Tavsiyem sabredin kökü kuruyana kadar, genel hata kokuya falan dayanamayıp yarım bırakmak oluyor.
      Evet gerçekten koku sanki saça siniyor ama merak etmeyin geçiyor.
      Ben de kokusu için tedavi bitince saç maskesi yapmıştım, saç bakım kremleri var banyodan sonra ıslak saça uygulanan, onların güzel kokanlarından kullanırsanız tedavi bitince, koku için faydası olacaktır. Ama tedavi sırasında koku nasıl giderilir bilemiyorum.

      Sil
  70. Adsız1.4.13

    sayın veb seyyahı,
    öncelikle teşekkür ederim.
    bu uygulamayı 9 yaşındaki kızıma bugün 5. gündür uyguluyorum.kepeklenme hiç yok sadece kırmızı küçük kabuklu yaralar var bu yaraların olması normal mi? bu yaralar için uygun krem ne olabilir mesela bebe kremi ve ya bebenten sürmeli miyim? ayrıca tedaviden önce kızımın saçında 2/3 gün yıkanmadığında beraberinde koku da vardı .bu mantar varlığını mı gösterir. eğer mantar da varsa bunun için doktor tedavisi mi yoksa başka bir önereceğiniz tedavi mi yapmalıyım?zaten onda yeni başladı ve saçının tamamında yok sadece belli bölgelerde idi.
    şampuan olarak da ona bebe cansın şampuan kullanıyorum salicade de vardı ama yaralar olduğu için (kırmızı kanlı )endişe ettim
    sonucu 14. günün sonunda mutlaka yazacağım.. tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısaca belirtiler normal değil, size tavsiyem en kısa zamanda bir uzaman hekime gitmeniz yönündedir.
      ikinci olarak uzaktan bakıp seboreik deyip konozol vs. yazan bir dr olursa aldırmayın ve başka dr.a gidin ve mutlaka bu yara kabuklarından örnek aldırıp tahlil ettirin. Tahlil sonucunda bir şey çıkmazsa kan ve hormon testi yaptırın sonuca göre hekim tavsiyesini uygulayın.
      Sonra isterseniz bu kürüde uygulayabilirsiniz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  71. Adsız2.4.13

    Merhaba;

    Tavsiyenizi 2 gündür deniyorum inşaallah sonuç almayı ümit ediyorum.Ve size çok dua edicem.. Makaleyi bu kadar güzel yazmanıza şaşırdım ve sonrasındaki yorumları ve cevaplarınızı görünce daha çok şaşırdım.Böyle fikir sahibi nasıl oldunuz,alanınız nedir?Belki cevaplamışsınızdır bütün yorumları okuyamadım, bu tedaviyi neye dayanarak oluşturdunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesleğim ve yaptığım iş çok ayrı, mühendislik bitirdim, Human relations and consumer trends expert, Consultant yada tam karşılamasada türkçeye danışman uzmanı diye çevirebiliriz. Türkiyedeyken farmakoloji eğitimi almış ve bu konuda ilerlemeyi düşünürken işsizlik bizi buralara savurdu.
      Tedavi; eğitim, araştırma, okuma ve tecrübeye dayalı
      geçmiş olsun...

      Sil
  72. ben üç senedir yaşıyorum bu rahatsızlığı yönteminizi bir kaç kez denedim beraber seyreden bir hastalık var mı onu araştırıyorum ama işini iyi yapan bir doktora rastlamadım bulayım saçımı kazıtıp yönteminizi tekrar denicem tendürdiyotta sürmeyi düşünüyorum saç kıran tedevisinde etkiliyse bundada etkili olur heralde ve bişey farkettim kulak kıvrımlarım yara olmuş hiç farkında değildim hiç acımıyo kulak pamuğuna kan gelince farkettim ellerimin üstündede soyulmalar yaralar olmaya başladı bu hastalığın sonucumu bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirtiler seboreik dermatit için normal değil,el içi deride de gözüküyorsa çok farklı hastalıklar olması muhtemel size tavsiyem en kısa zamanda bir uzaman hekime gitmeniz yönündedir.

      Sil
  73. Merhaba;
    Yaklaşık 5 gündür bu yöntemi deniyorum,hiç bir ilerleme yok hızlıca yayılmaya devam ediyor. Genelde elocon losyon iyi geliyordu ama bi süre sonra tekrar ettiği için sizin yönteminizi denemek istedim.Sizce bırakıp yine bir losyon mu almalıyım,bu yönteme devam mı etmeliyim?Birde şampuan olarak clear kullanıyorum,bir bebek şampuanı alarak mı devam etmemi önerirsiniz? İlginiz alakanız takdire şayan...Allah razı olsun.--burcu---

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 gün olmuş ve hiçbir ilerleme yoksa kürü bırakın , çünkü daha önceki mesajlardanda anlaşılabileceği gibi bu tedavi işe yaramıyorsa sorun dermatit değil başka faktörlerdendir. Hastalığınızın ne olduğunu tam öğrenince hekim tedavisine uyun , eğer hastalığınıza s.dermatit eşlik ediyorsa kürü tekarar deneyebilirsiniz.
      şampuan olarak kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuanlar önerebilirim.
      geçmiş olsun

      Sil
  74. Adsız7.4.13

    Ben sacede şunu söylemek istiyorum.
    Sıradan basit kepek sorunu olanlar mutlaka ama mutlaka bu tedaviyi yapsınlar.
    yavaş etki ediyor ama kepeki kökünden söküp atıyor.

    YanıtlaSil
  75. Adsız7.4.13

    Bu arada şu sosyal ağ butonlarında altaki ve üsteki facebook g+ hepsinde paylaştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri bildirim ve desteğiniz için teşekkürler.
      geçmiş olsun

      Sil
  76. Adsız9.4.13

    merhaba,

    öncelikle paylaşımınız için çok teşekkürler. 3-4 ay önce kürünüzü uyguladım ve çok olumlu sonuç aldım. ancak bu aralar az bir şekilde kaşıntı ve yağlanma sorunu ortaya çıktı. şampuan olarak içeriğinde doğal lavanta,sarımsak,defne ve zeytin yağları olan bir şampuan kullandım. alerji yaptı belki de bilmiyorum. sorum şöyle ki bu sorunlar için kürü tekrarlamalı mıyım? ve kür sonrasında şampuan seçiminde neye dikkat etmemi önerirsiniz? (bebek şampuanı denedim ama sanırım o da kuruttu ve biraz kaşıntı yaptı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seboreik başlangıcı var gibiyse kürü tekrarlayın ama sadece yağlanma ise kürü tekrarlamaya gerek yoktur.
      Şampuan konusu kişinin saç ve ten durumuna göre çok değişken olduğundan kendinize uygun şampuanı deneyerek tespit edilmesi gerekir.
      Geçmiş olsun umarım bu hastalıktan kurtulmuşken bir daha çıkmaz.

      Sil
  77. Merhaba, ben 20 gün yaptım tamamen geçti sandım 2 gün ara verdim baktım kulak arkasındaki saçlarımda ufaktan yine seboreik oluşumları var. Tamamen geçtiğini nasıl anlayacağım. Sanki hiç bir zaman kökünü kurutamayacağım gibi geliyor. Bu arada tepemde saçlar çıkmaya başladı, umarım seboreik yüzünden dökülen saçlarımın çoğunu geri kazanırım çünkü 10 senede yaklaşık 1/3 ü döküldü. Sizce saç derim temizlenmişken saç mezoterapisi yaptırmanın faydası olur mu?
    Herşey için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Tedavi işe yaramışsa göreceksiniz ki eskisi gibi seboreik değil basit kepek gibi oluşumlar arada olup kendiliğinden geçiyor. Bende ve iletişim kuran birçok ziyaretçide aynı durum oldu. umarım sizdede aynı durum olur ve artık bu illeti yenmişsinizdir.
      Saç çıkması dolaylı etki yani seboreikin döktüğü ama kökü canlı kıllar yeniden çıkabilir ama bundan bu tedavi saç çıkarır gibi bir yanılgı oluşmaması lazım.
      saç mezopterapisi olayı bence direk etki yapmadığı için çokta önemli değil. Şöyleki gidip dünyanın parasını verip saç bakımı yapacağınıza evde saç besleyen ürünlerle kendiniz yapsanız sonuçta önemli bir fark yok. O nedenden biraz kişinin tercihidir. Benim için para sorun değil ama ben uğraşamıyorum zamanım yok derseniz yaptırın. Ama ben kendim hallederim derseniz gereğide yok.
      geçmiş olsun.

      Sil
  78. çok çay ve dolayısıyla şeker de tüketmiş oluyorum
    seboreik li arkadaşlar sizin şeker tüketimiz nasıl?

    özellikle bu surumu merak ediyorum:
    hiç şeker kullanmadığı halde bu hastalığa yakalanan varmı?

    şekerin bu hastalıkla bir bağı var mıdır acaba?
    solaryum bronzlaştırıcı ışığının bir faydası olurmu?

    YanıtlaSil
  79. sadece okuyun ;) http://www.hernitersaglikliyasam.com/bagirsak-mantarlari-ve-beslenme

    YanıtlaSil
  80. link için teşekkürler
    Bağırsak flora sı için yoğurdun faydalı olduğunu biliyordum
    her öğünde yoğurt yemeye gayret edecem
    çay,şeker,sigara konusunda kendimi frenlemekte güçlük çekiyorum
    sanırım linkteki bahsedilen mantar gurubu dilime kadar varmış olabilir ,sabahları dilimde kirli beyaz renkli çamur gibi bir sıvı oluyor
    seboreik ten kurtulmak için sevdiğimiz alışkanlıklarımızdan vazgeçmek belki çözüm olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurt + Semizotu bildiğim kadarıyla anadolu da çok tüketiliyor, kısaca vücudu baştan sona temizliyor, alelimin memleketinde yetişse kesin tablet ilaç yapar güzelde bir kutuya koyar bizede yüksek fiyattan satar bizde doğalını değilde bu tableti alırız :)

      Sil
    2. Benim de aynı sabahları kalktığımda dildeki durum , ben %80 iyileştiğim oldu hep sigara yada nargile ikisinden birini kullandıktan saatler sonra direk cildime vuruyor , ben bağırsak mantarlarından kaynaklanmadığını düşünüyordum taki sabahları dilimdeki beyazlık başlayınca ve diğer çoğu kişidede aynı durum sözkonusu olduğunu duyunca anladım .

      Sil
  81. Merhaba,


    Hocam benim Seboreik sadece burun ve burun kıvrımlarında vardı. Sizin kürü bazen 1 gün aksatarak 8 defa uyguladım ve 10 gün kadar düzelme oldu sanki tamamen geçmiş gibiydi 3 gün önce ufaktan tekrar kızarmaya pullanmaya ve kaşınmaya başladı. Sanırım tedaviyi tam olarak yapmadığım için oldu bunlar.

    Eğer daha önce aralıklı olarak yapmama rağmen 10 gün tamamen geçmiş gibi göründüyse Bu kürü 12-13 gün aralıksız hergün yaparsam faydası olur değil mi ?



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin sonucu denemeden söylemek zor, ama sizin farkettiğiniz gibi hastalığın kökünü kurutmadan iyileşti deyip bırakınca eski haline dönmesi olası oluyor. burun çevresi nedenini bilmiyorum en geç iyileşen bölge.

      Sil
  82. Merhabalar,

    Ben 24 yaşında bir bayanım ve bu illet 18 yaşından beri peşimi bırakmadı.Saçlarım her sene biraz daha seyrekleşiyor ve bu çok büyük özgüven eksikliği ve moral bozukluğuna neden oluyor. Saçımı uzatamıyorum bile çok seyreldiği için berbat duruyor. Ve sürekli elim kafamda kaşıntıdan ölüyorum birgünde de yağlanıyor. Nefret ettim artık saç derimden. Bi umut bu makalenizi okudum. Gittim aktardan küçük sarımsak yağından ve çörekotundan aldım, bi tane de büyük elma sirkesi.Dediğiniz şekilde sirke ile önce saç diplerimi yıkıyorum. Ama saç diplerim o kadar cansız ve bitikki sirkeyi sürerken bile bir sürü saçım elimde kalıyor :( Sonra kuruyunca da karışımı sürüyorum öyle de bi ton dökülüyor. Bir de yıkayınca.Bebek şampuanı kullandım dediğiniz gibi. Bu gidişle olan da gidecek gibi duruyor. 3 gün ard arda 3 kez uyguladım. Şu ana kadar olumlu giden hiç birşey yok. 1 hafta daha devam edeceğim umarım lehime bi durum gerçekleşir. Çünkü saç diplerimle oynadıkça normalden 3 misli daha çok saçım dökülüyor. Öyle bıktım ki bir şeyleri denemekten. Bi hevesle bunu deniyorum ama dediğim gibi şu ana kadar herşey daha kötüye gidiyor gibi saç tellerim açısından :/ Devam etmeli miyim sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceki mesajlara verilen cevapları okuduğunuzu varsayıyorum. Özellikle bayan için çok mutsuzluk verici bir durum, geçmiş olsun umarım şifa bulursunuz.
      Sonrası için bebek şampuanını tedavi bittikten sonra kullanımını öneriyorum, tedaviyi desteklesin diye ben kömür katranı veya selenyum sülfit içeren şampuan öneririm.
      Hastalığınızın teşhisi seboreik dermatit olduğundan eminseniz ve eşlik eden bir hastalığınız yoksa ! bu tedavi geç yanıt verir ve normalde 4-5 günde olumlu yönde gelişme başlar, eğer 7. günden itibaren değişiklik yok hatta daha kötüye gidiyorsa tedaviyi bırakın.
      Eğer işe yararsa saç dökülmeside duracaktır.

      Kafanıza takılan bir şey olursa buradan çekinmeden sorabilirsiniz, ama her şeyden önce bir uzman hekimin tavsiyelerini ve hastalıkın tam olarak adını ve öğrenip testlerin sonucunu bilmek gerekir. Yayını yazalı bir yılı geçti ve şu gün itibari ile 30 bin defa görüntülenmiş, ve şimdiye kadar işe yaramadı diyenlerin hepsinin hastalığı seboreik değil başka bir hastalık çıktı. seboreik dermatiti olup bu kür bende işe yaramadı diye tek bir mesaj almadım. bu blog dışında bu kür bir çok forumda da tartışılmış isteyen oradaki görüşlerede bakabilir, buradaki en önemli nokta kişinin hastalığının ne olduğunu tam bilmesi ve testlerini yaptırıp başka sorunlar olmadığını öğrenip , ona göre hareket etmesidir.

      Geçmiş olsun.

      Sil
  83. Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. En az 10 kere falan gitmişimdir bu rahatsızlığım için cildiyeye seboreik deyip ketoral verip elime yollandım hep. Hiç ne düzgün ilaç verildi ne de düzgünce bir tedavi uygulandı. Ketoral ve losyonlar da hiç bir işe yaramıyor. Strestendir geçmez zaman zaman da artar dediler o kadar. Yani kısaca sen çek bu derdi sonra da kel kal diyorlar:d Bıktım doktora gitmekten de. Klasik türk doktorları baştan salarlar hep.Başka rahatsızlığım olduğunu diyen olmadı şu ana kadar, kan tahlilleri yapıldı.Hani guatr vs... Ben de anlamadım neden ne diye olur doktorlar da. Belki de altında yatan ciddi bir problem vardır ama türkiyedeki doktorlarla bunu öğrenmek gerçekten çok zor. ya da paran bol olacak gideceksin insan yerine koyup inceleyecekler :) Ben dediğiniz gibi 7. güne kadar her ne kadar dökülmeler daha da moralimi bozsa da devam edeyim. İnşallah olumlu sonuç alırım. İşe yarasa keşke duacınız olurum nasıl bir büyük mutluluk olur benim için anlatamam. Yine de bu kadar insana derman olmuşsunuz karşılıksız. Allah razı olsun. Bana da olsa keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynı şey karşıma çıkıyor bunu yazayım da belki okuyan olur.
      Ketoral, nizoral, konazol... bunların hepsi aynı ilaçtır, sadece ambalajı farklıdır etken maddesi ketokonazol dir. ve seboreik dermatitle alakası olmayan bir ilaçtır üstündede antifungal yazar yani mantar ilacıdır.

      Dr konusunda ben yaklaşık 3 yıldır TR de değilim yaklaşık 20 senedir de tr de muhayene olmadığım için sistemi bilemiyorum. ama şunu söyleyim burada türk doktorların saygın bir yeri var. Ve Türk drları güvenilir ve tecrübeli olarak görünüyor.
      Burada ki doktorlar banka tahsilatçısı gibi :) tabi bu söylediğim genel, herkesi bağlamaz.

      Sil
  84. Merhabalar tekrardan,

    Bugün 5. kez uyguladım karışımı ama sanki iyi giden bir şey yok gibi. Diplerine yedirirken yine yağlı kepekli derileri hissediyorum. Bi rahatlama ferahlama yok, kaşıntı yağ devam gibi. Bunun geçtiğini nasıl anlarım ki hem tam olarak.Benim saç derim de öyle gözle görülür sivilce kızarılık vs yok. Çok kaşınıp çok yağlanıyor. Bir de aldığımız malzemelerin kalitesi etkiler mi tedaviyi. Ben soğuk press bulamadım normal kullanıyorum hani aktardaki sıradan yağlardan. Bi keresinde sacıma sarımsağı öylece sürtmüştüm bi süre sonra böyle saç diplerimi yakar gibi acıştırmıştı iyi bir şey mi kötü bir şey mi oldu bilmiyorum ama zaten bi kere denemiştim öyle bir şey. Bu sarımsak yağını sürünce de öyle etki göstermesi gerekiyor mu acaba. Sürünce hiç bi etkileşim olmuyor da hani hafif yakması gerekiyor vs.Elma sirkesinin üstünde de %100 elmadan üretilmiştir diyor ama bilemedim.
    Bir de eklemek istediğim bilginiz var mıdır bilmiyorum ama. Bu tüylenme vs işte doktora gittim seboreikimi de belirttim. Yüksek testestorandan olabilir dedi. Ve bana diane 35 verdi. Seboreiği tetikliyen o mudur bi kesnlik yok ama ilacı 3 ay kullanmama mı söyledi.Önceden bu hap bana çok verildi ama bi karını göremedim.Netten incelediğimde de bazı ülkelerde yasaklandığını ve zararlı bir ilac olduğunu okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En başta söyleyeceğinizi en son söylemişsiniz.
      Sizin durumunuz hormonel, yani seboreik varsa bile önce bu hormonel sorununuzu çözmeniz gerekmetedir. Diğer sorularınızın cevabı kısaca marka yada üretimi fark etmez ama kalitelisi, doğalı daha iyi olacağı kesin.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  85. Teşekkürler, yani bu karışımın bana bir karı olmayacağını söylüyorsunuz öyle mi ? Devam etmeyeyim o zaman daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.
      Aynı, başı ağrıyan birinin el kremi sürüp, başımın ağrısını geçirmiyor demesi gibi bir şey olur sonuçta.
      Umarım şifa bulursunuz, geçmiş olsun.

      Sil
  86. :( Başlarda ne umutlanmıştım ama. Bu hormonel ilaçlarla da bi fayda göreceğimi sanmıyorum zaten defalarca veriyorlar. Benim hastalık bana yapıştı kaldı göz göre göre kabullenecem gibi yoruldum uğraşmaktan. Her şey için yine de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  87. dün saçlarımı kazıttım :D yöntemi tekrar uygulayacağım geçene kadar saçlarımı kazımaya devam sağlık için değer ben head & shoulders ın selenyum içerikli şampuanını kullandım ama bi etki etmedi gibi kömür katranı içeren t_gel i de kullandım bi süre sonra oda etki etmemeye başladı bu kişiye göre değişirmi yoksa tekrarmı alıp kullanayım kulaklarımın içide yağlanıyor pullanıyor göz kenarlarımdada var kaşlarımda da mevcut mesela kirpik dipleri için bişey yapamicaz peki geçti diyelim saçlı derim bunun kirpik diplerinden gene yayılma ihtimali var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki mesajlarınızda da dediğim gibi sizin sorununuz s. dermatit ile uyuşmuyor. S. dermatit varsa bile bir hastalığa eşlik ediyordur. ilk önce diğer sorunlarınızın ne olduğunu öğrenip, ona göre yöntemler denemenizi öneririm.

      Sil
    2. küütahyada gitmediğim doktor kalmadı peki ne olabilir o zaman hepsi seboreik egzama diyo burun kenarlarında kızarıklık var saçımı yıkamadığımda kaşıntı ve yağlama var pul pul oluyo bazen. yara biçiminde ben o şampuanları çok kullanınca o bakteri bağşıklık gösteriyor diye duydum bi süre sonra işe yaramıyor diye

      Sil
    3. ben anlamadım kütahyada gitmediğim doktor kalmadı mantarla beraber olma olasılığı ne diyorum doktora mantar olsa dıştan belli olur diyo sence ben neyapayım ne tür testler yaptırayım kime gideyim anlamadım seboreik egzama olduğunu söylemiyorum saçımı karıştırıyo bakıyo seboreik egzama diyo

      Sil
    4. Zor bir durum anlıyorum, ama buradan hastalığı hiç görmeden ve test yaptırmışsanız sonuçlarına hiç bakmadan bir şey söylemek olanaksız.
      mantar konusu dr doğru söylemiştir ama binlerce mantar türünün binlerce belirtisi olabilir. testi aslında çok basit , dökülen kepekten biraz alıp labarotuarda incelemek gerekir. Sonucuda 1-2 saate çıkar. bunun dışında bu insan vücudu tek düze çalışmaz , yani saçımda yağlanma var hangi testi yaptırayım diye ucu kapalı soru manasız olur. saçtaki yağlanma genetik faktörlerden parazite, mantardan, kullandığınız suya kadar binlerce etmeni kapsar.
      bu aşamada dr yönlendirmesi gerekir. dr hasta hikayesine ve belirtilere bakarak en büyük olasılıktan başlayarak genel tedavi uygular , sonra bu tedavi işe yaramamışsa diğer olasılıkları değerlendirir. Bu aşamalarda o hastalığı daha net anlamak için ne gerekiyorsa o yönde testler ister. genel olarak doku, kan, idrar testleri vücudu anlamak için genel bilgi verir. Tabi bu testlerde kendi içerisinde ayrılır, bu böyle uzar gider.
      Özetle dr dışında birinin hastalığınıza teşhis koyması ve size şunu yaptırın demesi olanaksız. Hastalığınız için dr uzaktan bakıp hiç test yaptırmadan sen seboreik dermatit olmuşsun deyip ilaç yazıp göndermişse buna benim yapabileceğim bir durum yok. test yapmış ve seboreik demiş ve sizede de bu yöntem işe yaramamışsa , boş yere bu uygulamayı tekrar yapmanıza gerek yok.
      geçmiş olsun.

      Sil
  88. merhabalar sizi yürekten kutluyorum deneyimlerinizi paylastiginiz icin ben almanyada yasiyorum bugün gittim malzemeleri aldim bulamiyorum diyenler icin edekada var knoblauchöl(sarimsak yagi) schwarzkümmelöl(cörekotu) bendede 10 senedir seberoik dermatit var bircok yöntemdenedim bunuda deniycem insallah sifa olur elma sirkesini dener denemz kirmiziliklar gitti bilseydim krem kullanmazdim simdiye kadar :) kortizonlar mahvetti umarim ise yariycak kafamda var ve cildimde burun kenarlarimda var hergün dua ediyorum gitmesi icn deneyimlerimi gün be gün burda paylasicam cok cok tesekkür ederim simdiden

    YanıtlaSil
  89. benim size bir sorum olacak ben simdi sirkeden sonra yag karisimini kafama sürdüm ve strec filmle kapattim kaafami bu dogru olurmu cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim almanyadan soran olmuştu mazemeleri bulamıyorum diye (knoblauchöl(sarimsak yagi) schwarzkümmelöl(cörekotu)) ona göre sorulması iyi olur. Tabiki her lisanda adı değişebilir bilimsel isimlerini zaten makalede yazdım.

      Bu gibi uygulamalarda streç yada saç streci (bayanlar bilir, boya falan yapılırken kafaya takılan ) kullanılabilir. Bende bir sefer o şekilde denemiştim ama beni biraz sıktığı için çıkarmıştım.
      Özetle iki şekildede kullanılabilir.
      Geçmiş olsun , umarım şifa olur, geri bildirim yaparsanız takıldığınız yerlere yardımcı olmaya çalırım.

      Sil
  90. benim tekrar sorum olcakti 1. gün denedim alnimda ve burun kenarlarinda olan egzamamda kizariklik bayagi belli oluyo elma sirkesi hemen yakiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal. İyileştikçe yanma ve kızarıklıklarında azaldığını göreceksiniz.

      Sil
  91. bugün 2. günüm sac derimde cok sorun yok zaten cildimdeki egzama burun kenarlari azda olsa iyilesme var alnimda resmen lezyon kücüldü cok mutluyum insallah tamamen yok olur düne göre daha iyi hergün gelismeleri yazicam

    YanıtlaSil
  92. bugün 3. günüm ve gelismeleri tek tek yazmak istiyorum denemek isteyenler icin yol göstermek anlaminda özellikle alnimdaki lezyonlarda kücülme var cok kirmizilik yok artik acildi rengi birde ben bir yöntem denedim seberoik dermatitte en cok can sikan bölge burun kenarlari icin sizin bir yazinizda bakterilerin burun icine yer yapabileceginizi yazmissiniz bende bunu düsünerek kulak cöpünü sirkeye batirip burnumun icine sürdüm pesindende yaglari yani her kafa bakiminda burnumada aynisini yaptim burun kenarlari daha bir iyi duruyo sanki ama sunu belirtmeden gecemiycem mucizevi bir yöntem muhakkak sitenizi tavsiye edicem süpersinizzz tebrikler yarin yine yazicam görüslerimi saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına sevindim, burun yöntemi bence mantıklı, denemediğim için kullanıcı tercihine bırakıyorum.
      Gün gün yazıp , daha sonradan bu yazdıklarınızı okuyanlar için büyük bir iyilik yapıyorsunuz.
      Ben bile heralde 3 ay sonra toptan yazmıştım. Bu safada bir uyarım olsun bazen tedavi ortasında hastalık alevleniyör ve nokta nokta çiçek açar gibi oluyor. Endişelenmeyin hastalık kusuyor demektir ve tedaviyi yarıladığınızı anlayın ve moreliniz bozulmadan devam edin.
      Teşekkürler.

      Sil
  93. merhabalar bugün 4. günüm söz verdigim gibi gün gün yaziyorum alnimda lezyonlar vardi silindi cok sükür burun kenarlari hala var cene bölgemde dediginiz gibi cicek gibi oldu :) kizarikliklar var ama ben 10 günde iyilesicem biliyorum yinede 15 gün sürdürmeyi düsünüyorum yeterki kurtuluyum ve her leke azalmasinda da size dua ediyorum cok sagolun alnimda eskiden olurdu elidel diye bir krem sürerdim kortizonlu hemen gecerdi bisey yokmus gibi ama 2 gün icinde geri cikardi simdi bu kortizonlardan kurtulucagima en cok ta seviniyorum birde yüzümde o kadar yipranmiski cok kötü duruyodu ama 4. gün o bölgenin bile toparlandigini görmek mucize eger seberoik dermatitiniz varsa baska yöntem tanimiyorum ben ellerinize saglik tekrar

    YanıtlaSil
  94. bugün 5. gün ve dediginiz gibi tam anlamiyla hastalik alevlendi özellikle egzama yok diye biliyodum cene bölgemde kizarikliklar iyice artti sisti adeta ama yüzümün diger yerlerine sirkeyi sürünce hemen yanardi yanma falan olmadi cene kenari kizardi sadece saclar süper oldu ondan sikayetim yok zaten burun kenarlarimda hafifledi insallah yarin daha güzel olucak 5. gün az kaldi :)

    YanıtlaSil
  95. GÜNCELLEME :Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm Makalemizin altındaki yorum sayısı limiti dolduğu için
    Seboreik Dermatit Bölüm 3
    den takip edebilirsiniz

    YanıtlaSil