Dünyanın En Korkusuz Hayvanı


BAL PORSUĞU

Guinness rekorlar kitabı tarafından tescillenmiş dünyanın en korkusuz hayvanına yol açın. Sevimli ve ufak tefek sincap gibi görünüşü sizi yanıltmasın. Bala olan tutkusu nedeniyle binlerce zehirli arının bulunduğu kovana dalmaktan çekinmeyen dostumuz aslında ne bulursa yiyor. Karşısına çıkanın ne kadar yırtıcı, zehirli, tehlikeli olması onu pek etkilemiyor.

Alemlerde tek tabanca takılan dostumuz, alayına kadar... bir hayat felsefesi benimsemiş. Hayvanlar aleminin bitirim delikanlısı için zehirli yılanlardan yırtıcı kuşlara, kendinden büyük çakallardan aslanlardan bile korkmaz gece demez gündüz demez kendisini rahatsız eden varsa hatta kendisine  dalaşan bir grup bile olsa arkasına bakmadan dalar ve sonucuna aldırış etmeden karşı taraf pes etmeden vazgeçmez. Tek tabanca takılır, mekansızdır ve nedere sabah orada akşam diye günde 40 km yol kadederek gezer. Hayatta geri fitesi yoktur. Yemek seçmez kimseye ayrıcalık tanımaz. Bir ısırdımı bir daha bırakmaz. Şekil değil icraat adamıdır.

Evet, ne aslan, ne kaplan, ne sırtlan, nede köpekbalığı yada timsah değil, yol açın işte hayvanlar aleminin süper kahramanı, dünyanın en korkusuz hayvanı, Sansargiller (Mustelidae), etçiller (Carnivora) takımına ait Bal Porsuğu (Mellivora capensis)

The World's Fearless Animals

Yorumlar

  1. Adsız19.3.18

    Bilimsel adı: Mellivora capensis
    Yaşam süresi: 24 yıl (Esaret altında)
    Boy: 23 – 28 cm (Yetişkin, Omuzdan)
    Besin zinciri basamağı: Hepçil Encyclopedia of Life
    Uzunluk: 55 – 77 cm (Yetişkin)
    Kütle: Erkek: 9 – 16 kg (Yetişkin), Dişi: 5 – 10 kg (Yetişkin)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

🔺 YUKARI ÇIK 🔺